no

Termete ihlette meg az éktalpú tornacipők anyját

Isabel Marant az a tervező, akinek a magasított talpú edzőcipőket köszönhetjük. Bár vannak, akik kicsit értetlenkedve nézik a futótűzszerűen terjedő trendet, egyre többen billegnek ilyen lábbelikben az utcákon, a hazai hírességek közül is vannak rajongók, lásd például Mihalik Enikőt. De mégis hogyan pattant ki Marant fejéből ez a megoldás? A hajtás után kiderül!

A tervezőnő a Fashionistának adott interjújában elmondta, az ötlet még tinédzserkorában született meg, ekkor ugyanis parafával tömte ki a tornacipőit, hogy magasabbnak tűnjön, később pedig azt gondolta, biztosan lehet kezdeni valamit ezzel a furcsa megoldással. „A tornacipők nagyon kényelmesek, de nem túl elegánsak. Egy kisebb sarok azonban már sokat jelent, hosszabbnak tűnik a láb. Tudom, hogy mi kell a nőknek, hogy mit akarnak, hiszen én is egy vagyok közülük” – tette hozzá a tervezőnő, akinek az a célja, hogy magabiztosabbak legyünk.

„Próbálom kitalálni, hogyan tűnhetünk soványabbnak vagy magasabbnak úgy, hogy a végeredmény ne legyen túl sok” – nyilatkozta Marant, aki szerint reggel a legtöbben elsőre valami csinos öltözéket választunk, majd belegondolunk abba, hogy milyen nehéz napunk lesz, és inkább egy olyan darab mellett döntünk, amelyet nem sajnálunk annyira, ha valami baj történik vele.

Isabel Marant egyébként sejtette, hogy ez a fazon nagyon népszerű lesz, de azt nem gondolta volna, hogy ennyire. Bár a hazai boltokban már 7990 forintért is lehet kapni utánzatokat, az eBay-en van, aki majdnem 1300 dollárért, azaz 285 ezer forintért árulja az eredetit. Talán nem is csoda, hogy nemrég Párizsban Marant egy újabb üzletet nyitott márkájának, előtte pedig Tokióban járt hasonló célból. A tervek szerint pedig hamarosan Szöulban és Los Angelesben is lesz márkabolt. „Nagyon fontos, hogy világszerte ugyanaz legyen az imidzs, hogy ne függjünk a multibrand üzletektől” – nyilatkozta a tervezőnő, aki gyakran nem volt megelégedve a róla, illetve márkájáról kialakult képpel, ezért is tartotta fontosnak, hogy saját üzletei legyenek a világvárosokban.

De ki az az Isabel Marant?

Isabel Marant 1967-ben született. Német származású édesanyja modell volt, majd az Elite ügynökség vezetője lett. Kamaszként nem nagyon rajongott a lányos ruhákért, és édesapjától kért egy varrógépet, hogy katonai kabátokat és egyéb ruhadarabokat alakíthasson át saját szája íze szerint. „Olyan dolgokat akartam hordani, amik tetszenek. Akkoriban fogalmam sem volt arról, mi fán terem a divat.” A nyolcvanas évek közepén egyik barátjával közösen alkotott kreációit sikerül eladnia egy butiknak, majd úgy dönt, hogy közgazdaságtan helyett inkább divattervezést tanul, és mivel nagyon tetszik neki a Sex Pistols menedzsere, Malcolm McLaren, ezért törlőrongyból varrt ruhákat. 1989-ben ékszerkollekcióval rukkolt elő. Egy évvel később édesanyjával létrehozta a Twen márkát, egy évvel később már saját lábra állt.

Forrás: Voguepedia

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra