Így öltözik egy kifinomult és híres stréber

Egyre inkább úgy tűnik, hogy amíg a Föld kerek, mindig lesznek hipszterek. Aki annyira nem érzi magáénak ezt a stílust, még mindig öltözhet strébernek, mert geeknek és nerdnek lenni továbbra sem ciki, nézzük csak az Agymenők című sorozat sikerét. Persze nem feltétlenül kell Csillagok háborúja figurákkal díszített pólókban, színes kontrollerrel a kezünkben, bociszemes önfotóval bizonygatni a pasiknak, hogy minket mennyire érdekelnek a számítógépes játékok, a szuperhősök, a Higgs-bozon és a Curiosity küldetése. A geek chic névre keresztelt stílus ennél lehet egy kicsit kifinomultabb, felnőttesebb is, lásd a galériánkban sorakozó hírességeket a hajtás után.

Elsőre persze úgy tűnhet, hogy nincs nehéz dolgunk, csupán fel kell venni pár férficuccot és egy magas sarkú cipőt, meg egy SZTK-szemüveget. Tény, hogy az aktuális női trendek nem feltétlenül kedveznek a geek chic irányzatnak. Ha nem szeretünk az interneten vásárolni, akkor férfiosztályon nagyobb eséllyel találjuk meg a legfontosabb kiegészítőket, vagyis a csokornyakkendőt, a nadrágtartót, valamint a szövet- vagy kötött mellényt. Ezeket a többi kulcsdarabbal ellentétben nagy valószínűséggel nem találtjuk meg a szekrényünkben, de jó hír, hogy van, ahol már ezer forint alatt is beszerezhetőek, vegyük csak a Zara nadrágtartóját a képes válogatásunkban.

Ami a ruházatot illeti, fehér ingre (legyen akár hosszú vagy rövid ujjú), a fekete blézerre és szövetnadrágra, buklé rövidnadrágra és ceruzaszoknyára mindenképpen szükségünk lesz. Ezek mind alapdarabnak számítanak, tehát ha szerencsénk van, akkor ott lapulnak a gardróbban. Ha nem, akkor is könnyű őket beszerezni bármelyik fast fashion boltban vagy nagy bevásárlás közben az F&F-től. Itt még olcsóbban meg tudjuk vásárolni a nélkülözhetetlen fekete blézert, mint máshol.

Aki viszont nem átlagos darabokra vágyik, amiket a geek chic hanyatlásával is hordani fog, akkor érdemes az internetes butikokban körülnézni. Az Asos például remek lelőhelye a hipszter szemüvegeknek, a nyakbavaló masniknak, csokornyakkendőknek és nadrágtartóval felszerelt szoknyáknak, nadrágoknak. A szállítás ingyenes és itt még tartanak a leárazások. További tippekért kattintsa végig a galériánkat!

A szakértők szerint

Brigitte Burgess, a Dél-Mississippi Egyetem divattal foglalkozó programjának koordinátora  szerint a geek chic sikere részben annak köszönhető, hogy az emberek ráuntak az aktuális trendekre, és most a másik végletre szomjaznak. Természetesen ő is megemlítette az Agymenők sikert, és kiemelte a nagy retromániát is, amiről egyelőre nem tudunk leszokni és persze nem szabad elfeledkezni azokról a „stréberekről”, akik milliomosok lettek, mondjuk a Google alapítói. És ott vannak a képregények, valamint a szuperhősös filmek is, mint például a Bosszúállók.

Burgess szerint egyébként ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba a nerd holmik halmozását, nem szabad egyszerre túl sokat magunkra aggatni. A csokornyakkendő pedig azért lett olyan nagy kedvenc, mert olcsó és egy mozdulattal teljesen megváltoztathatjuk a stílusunkat. „A csokornyakkendő alapvetően a formális viselet része, és ha valaki más alkalomból veszi fel, akkor ez azt bizonyítja, hogy viselője szívesen kísérletezik, meri vállalni önmagát” – tette hozzá. Phyllis Miller, az MSU egyik oktatója szerint a kütyüknek köszönhető, hogy megszerettük a geekeket, és most már menő okosnak lenni, ugyanúgy követjük őket a közösségi oldalakon, mint kedvenc sportolóinkat vagy előadóművészeinket, az utánzásnál nagyobb bók pedig nincs is talán.

Forrás: http://www.clarionledger.com


Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek