5 tipp a hibátlan műszempilla-felhelyezéshez

A szemünk mindent elárul rólunk, ezt a kozmetikai cégek is nagyon jól tudják. Szemünk kiemelése érdekében dobták piacra a műszempillát is, amit titkon rengeteg nő szeretne legalább egyszer kipróbálni. A műszempilláktól általában a felhelyezésük, a másnapi fájdalmas eltávolítás vagy az igazi pillák tönkretétele miatt tartanak a nők. Összeválogattunk öt trükköt, amelyek betartásával a szálas és a soros műszempilla is könnyen felhelyezhető, tartósabb, és könnyebben leszedhető.

1. Menj a minőségre!

Minden szépségápoló terméknél a legfontosabb, hogy csakis jó minőségű készítményeket vegyünk, különben az arcunk rovására megy a kozmetika. Nincs ez máshogy a műszempillák világában sem. Vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy a szempilla természetes hatású legyen és körülbelül olyan vastag, mint a sajátunk, ne az ár domináljon. Ilyen natúr hatást kelt például a városban is kapható M.A.C. szempillája 3500 forintért és a Shu Uemura drámai hatást kölcsönző pillái 21 dollárért, azaz 4900 forintért.

2. Formára igazítás

Győződjünk meg arról, hogy van kéznél csipesz, olló, ragasztó és tükör. Ha megtaláltuk a természetes hatású szempillákat, az még nem azt jelenti, hogy tökéletesen illeszkedik is a szem alakjához. Ha túl hosszúak a szempillák ahhoz, hogy természetesnek tűnjenek, bátran vágjuk le őket, de elég csak egy kevés szálas pillát is felhelyezni a szem külső sarkába. Tanácsos a végéből leszedni egy kicsit, vagy függőlegesen, vékonyan belevágni a szempillák mentén. Ha csábító tekintetet szeretnénk elérni, különböző méretű szálas pillákkal legyező formát alakíthatunk ki. A megfelelő hatás érdekében a legrövidebbeket a szem belső sarkában helyezzük el. Miután meggyőződtünk róla, hogy a szempilla illeszkedik a szemünkhöz, hajlítsuk be,  gyűrögessük, hogy rugalmasabban és könnyebben tudjuk majd felhelyezni.

Ön használt már műszempillát?

3. Tudjuk, hogyan kell felragasztani

A ragasztás első szabálya, hogy ne féljünk a ragasztótól, mert amikor megszárad, úgyis átlátszó lesz. Nagyon fontos, hogy alaposan kenjük be a műszempillát, mert csak úgy tud rendesen megtapadni. Ha úgy könnyebb, fogpiszkáló segítségével vigyük fel a ragasztót a pillákra. Felragasztáskor ne csukjuk le teljesen a szemünket, mert elképzelhető, hogy összeragad az alsó pillával és ez nem nem túl jó érzés. Miután megszáradt a ragasztó, spirállal kenjük át a pillákat, hogy a sajátunk és a műszempilla összeolvadjon. Felragasztás után furcsa érzés lehet, hogy valami nehezéket érzünk a szemhéjunkon, de ez az érzés 5-10 percen belül elmúlik.

stockfresh 1347718 young-woman-applying-false-eyelashes sizeS
Stockfresh

4. Maradjon természetes hatású

Amennyire csak lehetséges, igyekezzünk a lehető legtermészetesebb hatást kelteni a felragasztott műszempillával, azzal sincs baj, hogy egymás után többször is felhasználjuk. Ha az utóbbi mellett döntünk, a tökéletes felhelyezés érdekében távolítsuk el róla az első felhelyezésből maradt ragasztó maradékot és menjünk át rajta szempillaspirállal is.

5. Láthatatlanul illeszkedjen a sminkhez

Tanácsos a szem sminkelése előtt feltenni a műszempillát. Ha mégis nagyon látszódna a műszempilla vonala, kenjünk még rá egy kis szemhéjtust. Arra viszont ügyeljünk, hogy a szempillaspirált a felragasztás előtt kenjük fel, mert később a műszempillától lehetetlen rendesen kifesteni. A videóban megnézheti Kandee Johnson sztársminkes műszempilla felhelyező trükkjét soros és tincses pillára egyaránt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra