Resort 2013: Az 5 legjobb összeállítás

A nyár és a nyaralós életstílus rajongóinak kedvező resort kollekciók idén is nagy érdeklődést váltottak ki a divatrajongók körében. Összegyűjtöttünk öt szettet, melyet 1-től 10-ig ön is pontozhat: amelyik divatház resort együttesét a legjobbnak ítéli, az kapjon 10 pontot, aki ön szerint a legkevésbé volt kreatív a kollekció tervezésénél, az 1-et.

1.Stella McCartney – csipkenadrág

Stella McCartney-nak saját bevallása szerint az üdülési szezon a kedvence, emiatt maga is különösen szereti a Resort kollekciókat. 2013-as darabjait a szakmában jártas kritikusok alapjában véve hibátlannak tartják. A gyűjtemény középpontjában a gazdag anyag- és optimista színhasználat áll, a mustár, a kék és a fukszia variációval, sőt még a merész leopárdminta is bekerült a tervező repertoárjába, a már-már McCartney védjegyének számító trükkös, túlméretezett kabáttal együtt. A fehér csipke nadrágot valahogy mégsem értjük, mivel a modellen kívül nagy valószínűséggel nincs olyan ember a földön, akin jól mutatna. Önnek hány pontot ér Stella McCartney fehér csipkenadrágja? El tudja benne képzelni a nyaralást?

 

2. Paule Ka – hasat szabadon hagyó lakkmellény

Paule Ka elegáns és fiatalos 2013-as Resort kollekcióját Serge Cajfinger tervezte, aki nőies sziluettjeihez egy New York-ba látogatás történetéből, a Chrysler Buildingről, a MoMA-ból és a Central Parkból merített ihletet. Katalógusát is a Hudson folyó közelében lőtte, grafikai mintákban gazdag és egyszínű darabjain is fellelhetőek a New York-i építészet fő motívumai. A semleges árnyalatokat a fényessel, a kanárisárgával, levendulával és a naranccsal keverte a több, mint húsz éves múlttal büszkélkedő divatház. Ön mennyire értékeli az átmeneti szezonra tervezett bohém, kissé rövid, ujjatlan mellényt, amit még egy oda nem illő övrésszel is megbolondított a tervező?

 

3. Acne – Bankjegy-minta válságkezelésre

Az Acne Resort kollekcióját a márka kreatív igazgatója, Jonny Johansson szerint az utcai alakzatok, a kilencvenes évek nyüzsgő nagyvárosai és Madonna „Ray of Light” című videója ihlette. Az egyébként hordható, semleges színű, mókás együttesekre színes bankjegyeket képzelt el a tervező, utalva a gazdasági válságból jött nehézségekre: bár vajon annak, aki a legnagyobb divatházaktól vesz nyaralós ruhát, van pénzügyi problémája? Ön hány pontra tartja az Acne bájosan naiv ötletét ?

 

4. Marni – nyugati stílus

Consuelo Castiglioni nyugati stílusban készítette el 2013-as Resort kollekcióját.A stilizált virágok, kígyóbőr minta, szegecsekkel díszített ingek, arany nyakláncok, vállpántok és hímzések semleges színeket kaptak, jellemzően az éjkék, a dohány, a poros rózsaszín, a világoskék és a vizes sárga dominálnak a kollekcióban.Összeségében a nem rossz összeállítások közül a Stella McCartney nadrághoz hasonlóan itt is a térd alatt, de jóval boka felett végződő nadrággal vagyunk bajban, ami sem a túl magas, sem a túl alacsony nőnek nem áll jól, sem lapos talpú, sem magas sarkú cipővel. Ön mit gondol?

 

5. Mugler – japán inspirációk

A kreatív igazgató, Nicola Formichetti és a tervező, Sébastien Peigné új képet kívánt kialakítani a márkáról az üdülőhelyekre szánt 2013-as kollekciójával. Az utcai viseletnek szánt darabok erős japán befolyásoltság alá kerültek, továbbá hatással volt a tervezőre az olimpia és a New York-i illusztrátor, Mel Odom munkássága is. Ön szerint hány pontot ér a végeredmény?

A struktúrált, futurisztikus irányba elvitt fényes sziluettek a fehér, piros, szürke, fekete és púder rózsaszín színpalettára helyezték, ami a szakértők szerint a márka egyik legstabilabb kollekciója lett.Mit gondol, ön nyaralna ilyen szögletes,elkeskenyedű vállú felsőkben és szűk ruhákban?

Mustra