Jól megy az egyre többet akaró H&M-nek

A válság ellenére és a várakozásokat felülmúlva, a legújabban a Masion Martin Margielával kollaboráló H&M tekintélyes, 22,5 százalékos nyereségnövekedést könyvelhet el magának a május 31-én végződött üzleti negyedévben. A svéd ruhakereskedő lánc profitja, főként az amerikai és kínai fogyasztóknak köszönhetően 5,2 milliárd koronára, azaz 170 milliárd forintra emelkedett, ami jócskán meghaladja az elemzők által jósolt 4,8 milliárd koronát (157 milliárd forintot). Az egy év alatt jelentős bevételnövekedést produkáló márka számít rá, hogy a dollár gyengülése miatt 2012 második felében az eredmények romlani fognak – írja a huffingtonpost.com.

A világ második legnagyobb ruházati kiskereskedő cége a közeljövőben 2500 áruházból álló hálózata mellé 275 új üzlet nyitását tervezi, de közölte, hogy a terjeszkedés, a pamutárak emelkedése és más magas beszerzési költségek ellenére sem nem hárítják át a vásárlóikra a költségeket.

133171908
Tao Images Limited / Europress / Getty

A tervek szerint 10-15 százalékkal kívánják növelni évente az olcsó és sikkes ruhákat forgalmazó H&M üzletek számát. "Az árbevétel az USA-ban 36 százalékkal, Kínában pedig 60 százalékkal nőtt, az idei bővítések javarészt Mexikó, Bulgária, Thaiföld, Malajzia és Lettország feltörekvő piacaira koncentrálnak majd, de Kínában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban lesznek várhatóan a H&M legnagyobb piaci bővítései 2012-ben, továbbá nagy lehetőségek vannak még Németország, Franciaország és Olaszország területén is” – mondta a társaság vezérigazgatója, Karl-Johan Persson.

A svéd márka a világ legnagyobb online piacán, az Egyesült Államokban tervezi, hogy elindítja az online értékesítést is, még ebben az évben. A H&M egyik fő vetélytársa, a spanyol Zara szintén a második félévben tervezi elindítani webshopját az USA-ban. Az egyre többet akaró H&M továbbá jelezte, hogy a Monkihoz, a COS-hoz, a Weekday and Cheap Monday-hez hasonlóan lakberendezéssel kapcsolatos termékeiket is folyamatosan kívánják bővíteni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra