11 dolog, amiben jobbak a nők, mint a férfiak

Nem vagyunk feministák, szeretjük a férfiakat, mégis vannak dolgok, melyben a nők elképesztő képességekkel rendelkeznek, ösztönösebbek és intuitívabbak a férfiakhoz képest. Összeszedtünk 11 olyan dolgot, amiben a nők biztos jobbak, mint a férfiak.

1. Tisztábbak vagyunk

A San Diego-i Állami Egyetem szakemberei az USA-ban végzett tanulmányaik során jöttek rá, hogy a férfiakkal teli irodák és a hímek íróasztalai koszosabbak, mint a nőké. A kutatók felfedezték, hogy ahol több férfi dolgozik, ott 10-20 százalékkal több a baktérium, mint a nők által belakott munkaterületeken. A tudósok szerint azért, mert a férfiak kevésbé hajlamosak a higiéniára.

2. Jobb interjúalanyok vagyunk

Az Ontario-i Egyetem tanulmányából derül ki, hogy a nők jobban kezelik a stresszhelyzetet az állásinterjún, mint a férfiak. A kutatók azt állapították meg, hogy a nők a meghallgatás előtt már annyiszor kiakadnak azon, hogy hogyan sminkeljenek, mit vegyenek fel, és milyen legyen a frizurájuk, hogy az interjún már ténylegesen a lényegre tudnak koncentrálni.

tk3s 12150006

3. Fejlődőképesebbek vagyunk

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nők egyre jobban néznek ki az evolúció során, miközben a férfiak a korábbi generációkhoz képest nem változtak szinte semmit. A négy évtizeden keresztül vizsgált 2000 emberből a vonzó nők 16 százalékkal több gyermeket hoztak a világra, mint az átlagos kinézetűek. És a szép nőknek 36 százalékkal nagyobb eséllyel születik elsőként lánygyermeke. Tehát a szép nők még több szép nőt hoznak a világra, a férfiak meg csak adják magukat...

4. Gyakrabban élünk túl autóbalesetet

A közmegítélés szerint az erősebbik nem jól, a gyengébbik pedig csapnivalóan vezet. Szomorú hír, de igaz, hogy a férfiak 77 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg autóbalesetben, mint a nők – állítja egy Carnegie Mellon Egyetemen végzett tanulmány. Ennek oka, hogy nagyobb sebességgel vezetnek, lényegesen több kockázatot vállalnak, bátrabbak és gyakrabban ülnek a volán mögé alkohol befolyása alatt, mint a nők. Ennyit a közmegítélésről.

5. Jobban kezeljük a válságot

Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a gazdasági és a pénzügyi világban is a női vezetők jobban kezelik a válságot, mint a férfiak, és úgy tűnik, hogy az elbocsátások is kevésbé érintik őket, mivel az amerikai munkaerő 49 százalékát például a nők adják és a családok több, mint felében is ők a fenntartók. A kutatók szerint ez annak tudható be, hogy azok a női tulajdonságok –például a megérzés vagy a fogékonyság–, melyeknek a válság előtt nem volt túl nagy súlyuk, a recesszióval felértékelődtek.

6. Több a diplomás nő, mint férfi

A férfiaknak általában öt évnél több időt vesz igénybe elvégezni egy egyetemet, mint a nőknek, sőt a statisztikai adatok szerint az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt a diplomás nők száma. Míg a nyolcvan év felettiek korosztályában legalább háromszoros a felsőfokú végzettségű férfi, addig a 20-24 évesek körében már sokkal nagyobb a nők száma – írja a cosmopolitan.com

Több mindenben is jobbak a nők a férfiaknál
Több mindenben is jobbak a nők a férfiaknál

7. Egészségesebben táplálkozunk

A Minnesota-i Egyetem által végzett felmérés szerint, melyet több mint 14 ezer emberen végeztek el, a nők sokkal egészségesebb ételeket fogyasztanak, mint a férfiak.Míg az erősebbik nem nagyobb eséllyel vörös húsokon és mirelit kaján él, addig a nők hűtőjében sokkal több zöldség és gyümölcs található. Bár a fagylaltnak, a bornak és a csokoládénak általában a nők sem tudnak ellenállni.

8. Erősebb az immunrendszerünk

A McGill Egyetemen végzett kutatás szerint a nők titkos fegyvere az ösztrogén. A tanulmány azt mondja, hogy a gyengébb nem erősebb immunrendszerrel van megáldva, genetikailag arra van programozva, hogy jobban védekezzen a rák, a betegségek és a fertőzések ellen. Ezt azzal magyarázzák, hogy a nőknek van másolata a női X kromoszómából, amiből a férfiaknak csak egy áll a rendelkezésükre.

9. Tovább élünk

A statisztikák szerint napjainkban a nők átlagosan 5-6 évvel tovább élnek, mint a férfiak. Egy New England-i tanulmányában az áll, hogy a száz évet megélt emberek 85 százaléka a gyengébbik nemhez tartozik. A férfiak rövidebb élettartamáért részben a hormonjaik és más nemi tulajdonságok  felelősek. A nőket segíti a fent említett egészséges táplálkozás és az erősebb immunrendszer is.

10. Jobb főnökök vagyunk

Jay Forte menedzser szakértő Daily News-nak adott interjújában céloz arra, hogy a nők jobb vezetők, mint a férfiak. Szenvedélyesebben képesek motiválni a dolgozókat, könnyebben teremtenek kapcsolatot, jobb a problémamegoldó képességük és több dologra tudnak egyszerre odafigyelni.

11. Jobb befektetők vagyunk

Egy tanulmány kimutatásai szerint 100.000 befektetésből a nők befektetései jobban megtérültek, mint a férfiaké, sőt a férfiak befektetései 18 százalékról 11 százalékra csökkentek. Ennek oka lehet, hogy a nők általában óvatosabban hozzák meg hosszú távú döntéseket, mint a férfiak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek