12 milliós Leica fényképezőgép és szárnyas nyereg a Hermèstől

A Leica bemutatta M9-P Hermès prémium fényképezőgépét, ami a 2003-ad Leica MP és a 2009-es Leica M7 után immár a harmadik a sorban. A minden tekintetben különleges gépet szigorúan korlátozott számban,sorszámozottan, egyedi design-nal, számtalan extrával dobták piacra ezüst-króm színben, rendkívül selymes és finom borjúbőr borítással. A speciális Leicát, melyből csak 300 darabot gyártottak, a neves, autóiparban tevékenykedő formatervezővel, Walter de'Silvával együttműködve tervezte meg a két cég.

A Hermès elnöke, Jean-Louis Dumas elmondta, hogy az Egyesült Királyságban májustól kizárólag a londoni Leica Store Mayfair, 34 Bruton Place-n lehet hozzájutni a két különböző típusban gyártott fényképezőgéphez, 18000 fontért, azaz 6268500 forintért vagy 36000 fontért, azaz 12537000 forintért. A drágább verzió még egy 190 oldalas könyvet és 200 darab fekete-fehér képet is tartalmaz, melyet Jean Louis Dumas készített az saját Leica M kamerájával. (A fotóapparátokhoz Leica Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH., Leica SUMMICRON-M 28mm f / 2 ASPH., A Leica M 50mm-Noctilux f/0.95 ASPH. és egy Leica APO-SUMMICRON-M 90mm f / 2 ASPH lencsék járnak).

A luxusmárka egyébként idén ünnepli 175. évfordulóját, ennek alkalmából Hermès Leather Forever címmel kiállítást is rendeznek Londonban, ahol a márka legismertebb alkotásait mutatják be. A kiállítás egyik legérdekesebb tárgya a szárnnyal díszített nyereg, melyet egy japán rockbandának terveztett a cég még 2001-ben.

Szárnnyal díszített nyereg a Hermèstől
Szárnnyal díszített nyereg a Hermèstől

A tárlaton részt vesznek a divatház kézművesei is, akik az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők szeme előtt fogják elkészíteni alkotásaikat. A vendégek a XIX. századtól kísérhetik végig a cég és Thierry Hermès történetét, a nyereg és lószerszám készítéstől napjainkig. A Burlington Gardens 6. szám alatt található kiállításon elárvereznek négy egyedülálló táskát is, melyek Angliát, Skóciát, Írországot és Waleset szimbolizálják, a befolyt összeget pedig a tárlatnak otthont adó Royal Academy of Arts számára ajánlják fel. Ha arra járna, május 27-ig nézheti meg a Hermès Leather Forever-t.

Oszd meg másokkal is!
Mustra