Fényes, kevert anyagokat díjazott a H&M

A svéd divatcég designer-díját ezentúl minden évben egy tehetséges fiatal tervező kaphatja meg: idén, elsőként, a Londone College of Fashion-ben végzett, 28 éves, dán Stine Riis kollekciója nyerte el a H&M zsűrijének tetszését.

Riis trendkövető, színes, változatos és kevert anyagú ruhákat készített, szigorú szabásvonalakkal, amelyek eredménye olykor susogós melegítőre hajaz. A nyertes cuccok az alábbi képen, videón és a díjazott honlapján is láthatóak.

hmdivat

„Stine Riis munkája érettségével és modernitásával győzött meg minket. Kollekciója olyan összetett és szépen kivitelezett volt. nagyon szofisztikált show volt, egy nagyon izgalmas lehetőség. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Stine lett az első győztesünk” – mondta Ann-Sofie Johansson a duniamagazine.com-nak. A közönségdíjas Anne Bosman lett: az ő cuccait valóban rendesen át kéne alakítani, hogy kereskedelmi forgalomba hozhatók legyenek, de nem rosszak.

A H&M Design Award-ot a Stockholmi Mercedes Benz Fashion Week keretében osztották ki – ahol a ruhákat be is mutatták –, a legjobb tervezők közt a zsűri döntött, azaz: Christophe Kane, divattervező, Hilary Alexander és Kristopher Arden Houser divatújságírók, Susie Lau divatblogger, a cég kreatív vezetője, Margareta van den Bosch és a vezető tervező, Ann-Sofie Johansson.

EP30: Fashion Show from H&M Design Award on Vimeo.

Riisnek ez 50 ezer eurót (14,5 millió forint) jelent és azt, hogy a kollekció 15 darabja ősszel a kiválasztott H&M-ekbe kerül (Magyarország nem szerepel a listán).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek