Csípőtöméssel kerekíti méretét a 21 éves plus-size modell

pring

Marquita Pring, aki a Levi's és az Evans reklámkampányaiban is szerepelt, a WWD-nek adott interjújában elismerte, bizony szokott trükközni a méretével, hogy megfeleljen az adott ügyfél igényeinek. A modell szerint vannak, akik a 8-as, 10-es méretű (magyar számozás szerint 38-as és 40-es) lányokat preferálják, vannak, akik viszont a 14-es, 16-os mérettel (magyar számozás szerint 44-es és 46-os) rendelkező modelleket. „Az én méretem valahol 12 és 14 között van, így néha tömést kell használnom, ha az ügyfél 14-es,16-os méretet kíván” – nyilatkozta a 21 éves modell.

„Nem tudom, hogy elárulhatom-e ezt a titkot. Szivacsot használok, ráfektetem a combomra, és ráhúzom a harisnyát. Körülbelül négy centiméter vastagok ezek a szivacsok, és sokkal szélesebbnek tűnök így. Oldalról kicsit furcsán néz ki, és elég szokatlan érzés. Néha beleakad a karom, és ilyenkor rádöbbenek, hogy hé, ez nem is hozzám tartozik. De jobb ez így, mert ennek köszönhetően egészségesen élhetek, edzhetek, olyan alakom lehet, amilyet akarok” – nyilatkozta Pring.

Erika-06

Demmer Erika, az ismert magyar plus-size modell a Velvetnek elmondta, hogy neki ugyan nincs szüksége ilyen dolgokra, de hallott már ezekről a "segédeszközökről".

"Itt Európában a legkeresettebb plus-size modell méret a 42-es, és mivel nekem pont a méretem, nem kellett eddig csalnom. Amerikában tudom, hogy sokkal nagyobb méretű lányokat keresnek. Ezt nekem is mondta már a New York-i ügynököm. Szerencsém van, hogy az óceánnak ezen az oldalán élek” – tette hozzá.

Marquita Pring szerint egyébként el kellene felejteni a plus-size kifejezést, hiszen ugyanolyan feladatokat kapnak ők is, mint soványabb társaik: editorialokban, katalógusokban szerepelnek. Szerinte, - ahogy korábban a New York magazinnak kifejtette -, a divatiparnak ügyelnie kellene a sokszínűségre, gazdasági és pszichológiai szempontból is jót tenne, ha minél többféle modellt alkalmaznának a rájuk aggatott címkéktől függetlenül.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg nemrég a divattervezéssel kacárkodó Queen Latifah is. Pring szerint amúgy a méretes modellek között sokkal nagyobb az összetartás, egy barátságos közösség, mivel jóval kevesebben vannak, mint az átlagos modellméretekkel rendelkező kolléganőik.

Egyúttal azt is kifejtette, a súlyukra ők is ugyanúgy odafigyelnek. „Tévesen gondolják azt, hogy a plus-size modellek elengedhetik magukat, nincs önkontrolljuk. Én sokkal keményebben dolgozom azon, hogy formában tartsam magam, mint egyes, nálam soványabb lányok” – nyilatkozta Pring, aki a kellő mennyiségű testmozgás mellett az étrendjére is odafigyel: főként salátát, halat és csirkét eszik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek