Harminc éves korunkig öregítjük magunkat a ruháinkkal

A Debenhams áruház kíváncsi volt arra, hogy vajon a korral hogyan változnak meg a divattal, az öltözködéssel kapcsolatos elképzeléseink. A megkérdezettek közel egyharmada azt mondta, hogy tinédzserként megpróbáltak idősebbnek tűnni, hogy jó pontokat szerezzenek a fiúknál, vagy ne fordítsák őket vissza a kocsmák, bárok bejáratánál. A húszas éveikben szintén sokan próbáltak úgy öltözködni, hogy idősebbnek tűnjenek, mert úgy gondolták, hogy ez segít a karrierépítésben. Egyesek már a harmincas, mások csak a negyvenes éveikben kezdtek el egyre jobban figyelni arra, hogy olyan ruhákat vegyenek fel, amik révén talán fiatalabbnak látszanak. Sokan úgy vélik, hogy majd a hetvenes éveikben járva öltözködnek a koruknak megfelelően.

A megkérdezettek főként a megfelelő fehérneműtől, a magas sarkú cipőktől, a testhezálló holmiktól és a divatos kiegészítőktől érzik magukat fiatalabbnak. Alain Mehada, a Debenhams munkatársa szerint sokat segíthet, ha a méreteinknek, az alakunknak megfelelően öltözködünk, mert nem a húszéveseknek való cuccoktól nézünk ki fiatalabbnak. „Ha olyan ruhákat veszünk fel, amik illenek az alkatunkhoz, akkor sokkal magabiztosabbak leszünk, és így több évet is letagadhatunk a korunkból” – tette hozzá.  Míg tíz nőből kilenc vallotta be, hogy a ruhákkal, kiegészítőkkel próbálnak trükközni, addig a felmérésben résztvevő férfiaknak csak a tizenkét százaléka gondolt már arra, hogy az öltözködésével fiatalítson külsején.

A Debenhams tízes listája

1. Helen Mirren (65 év)

2. Sophia Loren (76 év)

3. Jennifer Aniston (41 év)

4. Courteney Cox (46 év)

5. Judi Dench (76 év)

6. Maggie Smith (76 év)

7. Elle Macpherson (47 év)

8. Kim Cattrall (54 év)

9. Michelle Pfeiffer (52 év)

10. Kim Basinger (57 év)

A Debenhams egyébként összeállította azoknak a hírességeknek a listáját, akik dacolnak a korukkal. A lista első helyén Helen Mirren szerepel, aki a nyilvános eseményeken ugyan nem visel olyan ruhákat, amiket korára tekintettel nem kellene felvennie, de 2008-ban nyilvánosságra került róla pár fotó, amiken bikiniben látható, és ez nagy szenzációnak számított. A színésznő akkor 63 éves volt. Bár az első tíz között nem szerepel Jane Fonda, a Daily Mail szerint azért mindenképpen meg kell emlékezni róla, hiszena 73 éves híresség nemrég egy igen fiatalos öltözékben jelent meg Craig Ferguson műsorában, és ez a miniszoknya-térdcsizma összeállítás nem az első eset, hogy olyan összeállításban mutatkozik, amit nála évtizedekkel fiatalabb nőkön lehet látni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek