Jennifer Lopez Psota Irén-jelmezben vásárolt

Az énekesnőt a Las Vegas-i Ceasars Palace-ban kapták le a fotósok, amint napszemüvegben és fejkendőben vásárolt. Lopez fejkendője meglepően hasonlít Psota Irén örök viseletére. Ahogy korábban írtuk, a New York Times szerint a turbán megint divatos lett, a fejkendő pedig könnyen lehet, hogy ennek az extra könnyített változata lesz.

A turbánnal szemben ugyanis millió érv szól a fejkendő mellett. Mint írtuk, a turbánt a divatbloggerek túlságosan jelmezszerűnek tartják, és nem is értik, hogyan lehet újra népszerű. A fejkendőben viszont szinte semmi feltűnő nincs, a létező legegyszerűbb viseletnek tűnik, nem véletlenül hordták gyakran rocksztárok is, például Axl Rose.

Caroline Reynolds divattörténész szerint a turbán alapvetően világi és tanult nőt jelképez. A fejkendő esetében ezzel sincs probléma, mivel rocksztárok, motorosok is előszerettel viselték, ezért ez könnyen összekapcsolódhatott a szabadság, a függetlenség zavaros fogalmaival, valamint a sörivással. A tanult nő csak megriasztja a férfiakat.

A cikkben turbán elleni érvként szerepel az is, hogy esetleg politikai állásfoglalásként is értelmezhetik egyesek. A fejkendővel szerencsére ilyen probléma sincs. Ugyan ha nem zabolázatlanságot, akkor mit képviselne valaki, akin fejkendő van? Legfeljebb annyit foghatnánk rá, hogy sok ifjúsági regényt olvasott és kalandfilmet nézett, amikben hemzsegtek a kalózok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek