Lady Gaga húsdressze volt idén a legnagyobb dobás a divatban

Lady Gaga
Lady Gaga

A Time szakemberei Lady Gaga húsruháját választották 2010. legnagyobb divatszenzációjának. Mondjuk tetőtől talpig húsban érkezni az MTV Video Music Awardsra tényleg sokkal eredetibb, mint egy muffin-melltartó vagy egy szegecselt szemöldök, ráadásul rengeteg kérdést felvet a divatkritikusokban: miért ezt vette fel Gaga? Mit jelenthet egy ilyen ruha? Miből készülhetett?

Arról bizonyító erejű fotó is készült, hogy a 8 díjat besöprő Lady Gaga valóban nyers húst viselt, még cipőjét, táskáját is hús borította – az öltözetet Franc Fernandez állította össze, az alapanyag tulajdonosa Sam Sparro (szintén zenész) volt.

A miértekre pedig maga Gaga adott választ egyik interjújában: „Több vagyok egy darab húsnál” – mondta Ellen DeGeneres műsorában az énekesnő, aki ezzel is azt akarta hangsúlyozni, hogy mindig ki kell állnunk azért, amiben hiszünk, harcolnunk kell a jogainkért.

A húsdressz egyébként már most szinte legendává vált, időről időre előkerül: Bruce Willis húsparókával viccelődött, Halloweenkor pedig keresett jelmez lett a húsruha. Lelkes hentesek az eredetinél jobbat készítettek, ám a budapesti rajongók közül senkin nem láttunk hasonlóan ötletes ruhát sem (ők talán az olasz Vogue véleményét osztják).

A további helyezettek között volt M.I.A., aki burkában ment el egy díjkiosztóra, a kicsapongó Rihanna és a renitens Taylor Momsen. Egy biztos: ki kell tennie magáért annak, aki jövőre fel akar kerülni a Time divatlistájának élére, mert egy csillagszórós melltartó már nem lesz elég a sikerhez.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.