Alexander McQueentől nyúlt a Harry Potter jelmeztervezője

Bár a könyv szerint Fleur Delacour hagyományos fehér ruhában ment férjhez Bill Weasleyhez a Harry Potter utolsó részében, a film jelmeztervezője csiszolt egy keveset J.K. Rowling elképzelésein. Jany Temime tervező azt mondta, boszorkányos ruhát szeretett volna, de nem egy Halloweenre emlékeztető darabot.

„Ezért választottam a főnixet, a madárt, ami a bizonyos módon a szerelem szimbóluma. Az újjászületésben a szerelem sosem hal meg, hanem feléled újra. Dumbledore szimbóluma is ez volt, de a ruhán ez a szerelem jelképe” – nyilatkozta Temime.

ruha450

A jelmeztervező csupán azt a tényt felejtette el, hogy a Temime által saját magáénak titulált ötlet tulajdonképpen Alexander McQueen fejéből pattant ki, még 2008-ban. A filmben látható ruha és a bemutatón a modell által viselt kreáció szinte teljesen egyforma, igaz, McQueen esetében fekete páváknak vannak elkönyvelve a ruhán látható madarak.

A Telegraph-ban azonos ruhákról írnak, a McQueen-csapat mégsem kommentálta a hírt. Ön szerint véletlen volna az egyezés?

Oszd meg másokkal is!
Mustra