Gótikus irodisták talpig selyemben Sziráczky Brigitta bemutatóján

Továbbra sem tudunk semmi bíztatót mondani az őszi-téli divatról: Sziráczky Brigitta is szürkében, barnában és feketében látja a világot, akárcsak a Mono tervezői. A péntek esti divatshow-n elvileg „business look”-nak megfelelő ruhákat mutattak be, de rengeteg volt a fodor, a berakás, a gyűrött anyag és a tölcsérszerűen bővülő ujj – selyemből és tweedből is megárt a sok.

Sziráczky ruháiban általában rengeteg anyag van, nincsenek egyszerű megoldások, mindenen dúsan applikált, túldíszített, bonyolult. A külföldi trendek közül a mély ülepű, magas derekú nadrágok, a széles vállak, a tetőtől-talpig fehér és a ’navy blue’ jelent meg. A tervezőnőre jellemző továbbá a csillogó, gyűrött anyagok, és természet ihlette motívumok használata, ruhái ezektől tűnnek egyedinek.

A kifutón utcai szereléseket, irodista összeállításokat és estélyi ruhákat is láthattunk, azaz volt néhány jó vastag tweedkabát, mely alatt vagy tüll, vagy még vastagabb tweed ruhák lapultak, rengeteg tölcsérujjú blúz és selyemnadrág, és néhány lágy esésű selyem estélyi.

Aki a tervezőnőtől választ inget, kosztümöt, biztosan ki fog tűnni az irodai tömegből, de ügyelni kell a darabok ízléses párosítására és ajánlott színben harmonizáló melltartót venni az áttetsző blúzok alá. Fiatal kolléganőkön lehet, hogy üdítő látvány az átsejlő tangavonal és áttetsző blúz, de nem árt vigyázni, ha túl sokat mutatunk, cseppet sem leszünk elegánsak (csak közönségesek).

A tweedruhákkal pedig egyetlen baj van – pont ami a selymekkel –, hogy vastagítják viselőjüket, így ezek esetében sem árt mértéket tartani.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek