Itt a disznóméhlepénytől és alkoholtól mentes iszlám smink

Egy Angliában élő muszlim üzletasszony az iszlám előírásainak megfelelő, alkoholt és állati eredetű anyagokat nem tartalmazó smink-készletet dobott piacra.

swns halal makeup 030036808

A kollekcióban rúzsok, szemceruzák és pirosítók vannak, mindegyik az iszlám szigorú szabályainak megfelelő alapanyagokból összeállítva. Samina Akhter a Stylelistnek azt nyilatkozta, hogy azért tervezte meg az iszlám sminket, mert rosszul érezte magát attól, hogy nem tudja, mi van azokban a termékekben, amiket magára ken.

„Amikor utána néztem, kiderült, hogy rengeteg állati eredetű anyagot tartalmaznak, van, amelyikbe alkoholt, sőt, disznóplacentát is raknak” – nyilatkozta. (Vajon mi lehet az a smink, amiben egy malac méhlepényének részei vannak???)

swns halal makeup 060036811

„Az ilyen termékek miatt gondban vannak azok a muszlim nők, akik követni akarja a hitüket, de csinosak szeretnének lenni” – mondta Samina Akhter.

Az iszlám legszigorúbb szabályai szerint egyébként a női cicoma nyilvános helyen nem, csak a saját férj előtt megengedett, például a nyilvános parfümviselést és sminkelést sem nézi a vallási rendszer jó szemmel. Tavaly a teheráni állami televízió feje mondta azt, hogy az iráni tévébemondó nők ne sminkeljenek, mert az az iszlám tanításaival ellentétes, ennek megfelelően az országban illegálisnak számít.

swns halal makeup 010036806

A figyelmes szemlélők azonban, akik már jártak muszlimok lakta helyeken megfigyelhetik az iszlám szigorúbb tanait is követő (akár fejkendőt vagy a szemet szabadon hagyó burkát viselő) nők is élénken sminkelnek.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.