Victoria Beckham megvédte a természetesen sovány modelleket

Az új kollekciójával sikert arató Victoria Beckham a View című műsor adásában ismét állást foglalt a divatszakma egy központi kérdésében is: vagyis hogy valóban szükséges-e tiltólistára tenni a kórosan sovány modelleket. „Ezeknek a lányoknak a többsége a természetes adottságainak köszönhetően ilyen sovány. Nem hiszem, hogy bárkinek is hátrányos megkülönböztetésben kellene részesülnie azért, mert túl sovány, túl gömbölyű, túl nagy, vagy bármi más” – fejtette ki a véleményét a Spice Girls egykori énekesnője, amikor a View egyik háziasszonya, Joy Behar megjegyezte, hogy a modellek többsége tulajdonképpen két lábon járó vállfa.

Victoria Beckham hozzátette, többek közt azért kölcsönzött szívesen ruhát Jennifer Hudsonnak a Grammy-gálára, mert ő az élő bizonyíték arra, hogy nem kell soványnak lenni ahhoz, hogy valaki jól nézzen ki, elég ha az arányok stimmelnek.

Természetesen ő is támogatja az Amerikai Divattervezők Tanácsának azon kezdeményezését, amivel azt akarják elérni, hogy a tervezők, a stílustanácsadók és a divatipar egyéb képviselői ne alkalmazzanak túl fiatal illetve túl sovány modelleket.

„Múlt héten volt egy válogatás, amin néhány szörnyen sovány lány is megjelent. Ők nem igazán váltak volna be” – nyilatkozta az Armani egykori reklámarca . Victoria Beckham úgy véli, hogy hozzá hasonlóan más divattervezők is belátják, hogy van némi ráció ebben a kampányban, és a kórosan sovány modelleket le kellene cserélni egészségesebb külsővel rendelkező kolléganőikre.

Victoria Beckhamet egyébként korábban többször is kritizálták súlya miatt, miközben ő természetesen cáfolta, hogy étkezései zavarai lennének. Számos pro-ana, vagyis az anorexiát támogató oldalon mindenesetre őt nevezték meg az egyik fő példaképnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek