Jönnek a csizmák!

A harisnyáknál csak a csizmákat imádom jobban, éljen a tél és a szoknya!

Idén a csizmadivat kedvemre való, brutális és megengedő, szegecsek, csattok, tűsarkak, többféle szárhossz és orrforma is divatos. A csizmaviselésnek nincs sok ökölszabálya, de a szoknya/térdnadrág alsó széle éppen takarja el a csizmaszár végét, vagy nagyon ne takarja el, például a térd alá érő szoknya csak magas szárú csizmával mutat. Öt - tíz centi bőr kivillantása elég béna, jobb elkerülni. Az elegáns, sokszor tűsarkú csizmával kombinált, feltűrt szárú farmernadrágot pedig el kéne felejteni, minden télen hemzseg tőle a metró és az Illatos út, rém közönséges.

Íme pár kellemes darab a net-a-porter választékából:

csizma balmain

Egy kristálypárducos és egy zipzárral dekorált a Balmaintől, a zipzárast talán nem lehetetlen otthon reprodukálni. A velúr is újra divatba jött idén, de az csak beltéri viseletnek alkalmas, ne csábuljanak el, én eddig mindig megbántam.

csizma mccartney atwood

A harisnyacsizma kizárólag pálcikalábakon és miniszoknyával hordható, kifutón, vörös szőnyegen. Haszontalan, de szép darabok. Stella McCartney, Brian Atwood

csizma zanotti delarenta

A szegecsek a nyáron is nagyon mentek, egy szolíd Giuseppe Zanottitól és egy brutál, de elegáns Oscar de la Renta.

csizma wellinton burberry marcjacobs

Magyarországon nem indokolt egy pár dizájner gumicsizma megvásárlása, de a csapadékos és fizetőképes Angliában annál inkább. Burberry és Marc Jacobs.

csizma toryburch mcqueen choo fendi

Ezeket mind hordanám, dögös, jól kihasználható darabok. Tory Burch, Alexander McQuenn, Jimmy Choo és Fendi.

Stipistop barna-fekete Fendi, önöknek melyik pár kéne?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek