Ha csizma, akkor érjen combközépig!

A legújabb divat nem más, mint a térd fölött végződő csizma, írja a Telegraph. A lábbeliknek szerencsére többféle variációja létezik, választhatunk szellősebbet, fűzőset, de olyat is, ami harisnyaként tapad a lábunkra. Egy a lényeg, a térdünk még véletlenül se legyen látható.

A trend számunkra nem új, jó ideje láttuk a szuperhosszú csizmákat, de úgy tűnik, a 2009/2010-es őszi/téli divatbemutatók alapján, hogy a totális mainstreamet is elérte. Többek között a Prada, Jean-Paul Gaultier és Vivienne Westwood is ilyen lábbelit adott modelljeire.

Természetesen az első között volt Madonna, aki ilyen lábbeliben jelent meg a nyilvánosság előtt. Igaz, a MET-gálára választott összeállítása egyáltalán nem aratott osztatlan sikert, még az azóta örökbefogadott malawi kislány, Mercy édesapja is kifejtette véleményét. Most azonban ismét bebizonyosodott, akár tetszik, akár nem, Madonna diktálja és érzi a divatot.

Nézzen combközépig érő csizmákat!

Ezek után egyre többen jelentek meg térdfölé érő csizmában: az ijfú tinisztár, Miley Cyrus, Lady Gaga, Rihanna - mondjuk az ő különös csizmák iránti vonzalma már régóta ismert. A botox ellen hevesen tiltakozó Rachel Weisz is egy ilyen csizmába bújt a Harper's Bazaar kedvéért, és az ausztrál Vogue augusztusi száma címlapján hirdeti az extrém viseletet.

Nézzen combközépig érő csizmákat!
Oszd meg másokkal is!
Mustra