Ideális köret grillezéshez

Egyértelműen grillszezon van, itt írtam már a húsokról egy kimerítő összefoglalót, a legnehezebb ügy mégis a köret. Na jó, a megfelelő parázs elérése a legnehezebb, de az férfimunka, kínlódjanak vele ők.

A grillezett húsok íze erős, sokan pácolnak, szalonnáznak és nehézre grillezik a zöldségeket is, a köretben friss ízre van szükség. Üdítőre, harsányra, az emésztést elősegítőre. A tejszínes-joghurtos megoldások kiesnek, ólomként húznák maguk után a szenes húsokat. A zöldsaláta unalmas, a paradicsom-paprika nem elég friss ízű. Zöld kell.

tabule

Kommentelő farináéknál voltam grillezni és ott megvilágosodtam. Tabule. Tökéletes. Friss, harsogóan zöld ízű, felpörgeti az emésztést és alapanyagai a magyar piacokon is beszerezhetők. Grill mellé bulgur nélkül is feladható, csak még könnyebb lesz, bulgurral, magában akár egy könnyű vacsora lehet, jól megy sajtokhoz is.

Sok recept kering a neten, egyszerűbb, sőt csúnyán lebutított, elferdített változatok is. Ezt a hajdani Al Amirban készítették ilyenfélén, illatos és izgalmas.

Fél csésze beáztatott bulgurra 4-5 csokor petrezselymet, fél csokor mentát, fél csokor kaprot felvágok apróra. Elkeverem két felkockázott paradicsommal, egy szál zöldhagymával. Citrom levével, olívaolajjal, sóval, borssal, pici fahéjjal ízesítem, jókedvemben hozzákeverhetem fél gránátalma magjait is.

Hasonlóan működik, mint a gyömbér szusizás közben. Felfrissít, kimossa az előző falat ízét és felkészít a következőre.

Egyéb tippek friss salátára?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.