Lehet 12 centis tűsarkon járni?

Hogy pontosan milyen egészségügyi hátrányokkal járhat, ha valaki tűsarkúban tipeg naphosszat, az már senki számára nem titok. Úgy tűnik, a hírességeket nem igazán érdeklik az anatómiai problémák, és újabban tizenkét centiméternél nem szívesebben adják alább ... legalábbis, ami a cipőjük sarkának magasságát illeti.

Nemrég az egész világsajtót bejárta az a fotósorozat, amin Victoria Beckham egy Christian Louboutin cipőbe nyomorította lábát, amikor fiaival ellátogatott a Universal stúdió élményparkjába. Bár a 2008 októberében viselt Dsquared2 cipő sokkal rémisztőbbnek tűnt, akkor nem látszott, hogy milyen kínokat kell kiállnia a divattudatos celeb lábának. David Beckham felesége természetesen nem az egyetlen, aki rajong a magassarkúkért. Charlize Theron szintén egy 12 centis Christian Louboutin lábbelit viselt, amikor pár nappal ezelőtt Franciaországban járt legújabb filmje bemutatóján. A Guardian egyik munkatársa szerint kicsit kétségbeejtő az a tendencia, hogy most már 10 centiméteres sarok is átlagosnak számít.

Klikk!

 

Az angol lap két munkatársa úgy döntött, kipróbálja, hogy milyen 12 centiméteres tűsarokkal rendelkező cipőben közlekedni (Klikk ide a videóért!).

A kutatómunkát egy 375 fontot érő Brian Atwood lábbelivel kezdték, ami nem jelentett kihívást az amúgy lapos cipőkben járó tesztalany számára. Majd Christian Louboutin egyik 520 fontos, pornós lányoknak is megfelelő dizájnnal rendelkező rózsaszín kreációja következett, amiben az egyik hölgy szerint akár táncolni is lehetne. Igaz, miután pár lépést megtett a 12 centiméteres sarokkal rendelkező lábbeliben, gyanakodva tette fel a kérdést, hogy esetleg arra gyúrnak-e a teszt kiötlői, hogy ő elessen. A 95 fontot kóstáló TopShop darabot igazi művészi alkotásnak titulálta, míg Sarah Phillips kicsit úgy érezte magát a lábbeliben, mint egy bohóc. A próbaséta mindenesetre jól ment, csak az utolsó métereken volt egy kis botlás. Sorra került természetesen egy olyan lábbeli is, ami hasonlít arra a darabra, amit Victoria Beckham viselt. Talán nem meglepő, hogy Christian Louboutin kreációja meglehetősen instabilnak bizonyult. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a divat világában nem a kényelem a fontos, hanem az, hogy az adott ruha, cipő vagy kiegészítő jól nézzen ki.

A Guardian egyúttal pár tippet is megosztott az olvasóval azzal kapcsolatban, hogyan is lehet kényelmesebbé tenni a 12 centiméteres sarkakon való tipegést. Mindenképpen helyezzünk talpbetétet a lábbelibe, mindig legyen nálunk fájdalomcsillapító, a műszálas harisnyák helyett válasszunk olyan anyagból készült holmikat, aminek jobb a tapadása, egyben ügyeljünk arra, hogy ne melegedjen be a lábunk, hiszen emiatt megdagadhat a lábfej. Szintén fontos, hogy megfelelő méretű cipőt vegyünk. Victoria Beckham meglehetősen rosszul döntött, amikor egy számmal nagyobb lábbelit vett fel, ugyanis ilyenkor előrecsúszik a lábunk, a lábujjakkal kezdünk el kapaszkodni. Ha mégsem találtunk méretben megfelelő cipőt, akkor tömjük ki az orrát. Természetesen az sem mindegy, hogyan lépkedünk; a fejünket például felfelé kell tartanunk, és a lábujjakra kell érkezni.

Ön mit tanácsolna azoknak, akik kacérkodnak a 12 centiméteres tűsarokkal?

Oszd meg másokkal is!
Mustra