Farmerfotókat várnak Szegeden

A budapesti Néprajzi Múzeum után farmertörténeti kiállítás nyílik Szegeden is, és az október végétől látható tárlat szervezői a lakosság segítségét kérik. Nem nadrágokat várnak az emberektől, csupán olyan fotókat a hetvenes, nyolcvanas évekből, melyeken az akkoriban nehezen elérhető ruhadarabokat viselik. Az ősszel nyíló kiállítás egyik üzenete, hogy manapság a farmert a munkástól a nyugdíjason át a miniszterelnökig mindenki hordja.

A kiállításon végigkövethető lesz a viselet története, a "farmertörténeti őskortól", vagyis az 1870-es évektől napjainkig. Hogy bemutassák, a farmer az egyik leginkább strapabíró munkásruha, egy olyan koszos, olajos darabot is kiállítanak a rendezők, ami szó szerint megáll a saját lábán. 

A közgyűjtemény ezekre a személyes elemekre szeretne építeni, ezért is sajátos akciót hirdet. A tárlat előkészítői a hetvenes, nyolcvanas évek farmeres fotóiból szeretnének egy csokrot összeállítani. Akik tehát a kiállításon szeretnék látni a harminc évvel ezelőtti farmeres nagypapát, apukát vagy férjet, ne habozzon, vegye elő a családi fotóalbumot, válassza ki a témához kapcsolódó felvételeket és névvel és címmel ellátott borítékban október 10-ig adja le a Móra-múzeum portáján. A beérkezett képeket - amelyeket a feldolgozást követően visszaküldenek - digitalizálják, nagyítják és így lesznek részei a farmer mindennapjait bemutató kiállításnak. (forrás: MTI)

Oszd meg másokkal is!
Mustra