Nem ciki a magas sarkú férficipő, állítólag

Zanza!

Az 1970-es években volt nagy divatja, aztán letűnt, most újra hódít a rejtetten vagy nyiltan magasított sarkú férficipő. Viselik olyan ismert politikusok, mint Silvio Berlusconi vagy Nicolas Sarkozy, és a hozzájuk hasonlóan nem túl nagyra nőtt művészek, mint Elton John, aki több mint három évtizede is élen járt viselésében, valamint Mick Jagger vagy Tom Cruise. (Képünkön feleségével egy talpánál és sarkánál is megemelt cipőben látható.)

Az olasz kormányfő az 5-7 centiméteres belső sarokemelőt, a francia köztársasági elnök a 7 cm-es sarkot részesíti előnyben, írja a Corriere della Sera című olasz napilap. A trükk persze nem új, mert ilyen cipőt hordott annak idején Galeazzo Ciano, Benito Mussolini veje és külügyminisztere is. A megszólaltatott cipőkészítő mesterek szerint ebben nincs semmi kivetnivaló. A mesterek arról is beszámoltak, hogy az ilyen cipő csak egyéni, méretre szabott lehet, elkészítése nagy gondosságot, sok időt vesz igénybe. Van olyan cég, aki évente csak 300-at vállal. A megrendelők között sok az amerikai és a japán. A cipőcsodák ára 4000 és 30 ezer euró között mozog (932 ezer - 6,9 millió forint), amit a belefektetett munka és a felhasznált anyag is indokol.

Tom Cruise fenti cipője közelről:

A sarokemelőt például a legjobbak krokodilbőrrel vonják be, hogy kényelmesebb legyen. Arra a kérdésre, hogy miért hord valaki magasított cipőt, a szociológusok azt válaszolják: ez feltétele lehet egy házasság harmóniájának, ha a férj alacsonyabb a feleségnél. Ha a férj magasított sarkú cipőben jár, a feleség laposban, a különbség máris kiegyenlítődik. Politikusok esetében a magasított termet nagyobb önbizalmat, tekintélyt adhat. Sokak szerint azonban azok alkalmazzák ezt a kis trükköt, akik önbizalomhiányban szenvednek, akinek határozott egyénisége van, az nem csinál problémát a termetéből. Például szerintünk sem. (forrás: MTI, fotó: Northfoto)

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft
Blogmustra