Mit érdemel a pék, aki bagelnek adja el a szottyadt kiflit?

Az új bagelező kínálata

Bár eddig nem kimondottan felemelő tapasztalataim voltak a magyarországi bagelekkel kapcsolatban, megörültem a hírnek, hogy az V. kerületben nyitott egy új bagelező. Fotós kollégával felkerekedtünk, hogy teszteljük a kínálatot, és ugyan a berendezés hangulatos, az étlap bíztató, a kávé finom, de a bagel leginkább egy körbeérő, szottyadt kiflire emlékeztet.

A Bagel Bar Budapest belvárosában, a Galamb utcában nyílt kb. két hónapja. Amikor beléptünk, ebédidő volt, de rajtunk kívül csak két ember ücsörgött a kényelmes fotelekben. A berendezés talán a legnagyobb pozitívuma a helynek. Középen két ejtőzős (mondjuk így azt, hogy lounge) sziget is található kényelmes kanapékkal és dohányzóasztallal, a fal mentén pedig kis asztalkák állnak. A nem túl tágas helyet feldobják a plafonon lógó fehér-narancssárga leplek, egyszóval barátságos az atmoszféra.

Az étlapot böngészve kollégám egy mákos bagelt választott mozzarellával, én pedig a klasszikus lazacos változtatot kértem tökmagos bagelen. Fotósunk elkortyolgatta az egész csészényi kávéját (ami állítólag nagyon finom), mire megérkeztek a szendvicsek, és ez - mármint a várakozási idő - eleinte bizakodással töltött el. A szendvicseket a felszolgáló hölgy készítette el kb. tizenöt perc alatt, tehát nem a pultban órák óta készen száradó bagelt kaptuk. Viszont mikor elém került a szendvics, rögtön lekornyadt a kedvem, ugyanis az igazi, tömött, laktató bagel helyett a lazacom valami szottyadt, hervasztó kiflibe került bele.

Tökmagos lazacos "bagel"

Tudjuk, hogy nem egyszerű bagelt készíteni, de a pékség, amely a körbetekert kiflit bagelnek adja el, az büntetést érdemel. 610 forintért kicsit túlzásnak találom, hogy az egyébként nem rossz lazac-paradicsom-hagyma összeállítást egy szerencsétlen kinézetű, bár a tökmagoknak köszönhetően azért ehető kifliben költsem el. A mozzarellás változat sem sokkal volt szívderítőbb, különösen, hogy tipikus pizzamozzarella került bele, de kollégám szerint ízre nem volt rettenetes. 510 forintot ezért is sokallok.

Hiába, nem tudom megállni a kérdést ismét: miért nem lehet Magyarországon jó bagelt enni? Tud valaki egy igazmondó péket, aki valódi bagelt készít?

Oszd meg másokkal is!
Mustra