Mika és az ő különleges zubbonyai

A múlt heti Ivor Novello díjkiosztón a fenti felsőben jelent meg Mika, aki 2006-os debütáló albuma, a Life in Cartoon Motion révén egycsapásra popikonná vált, ráadásul az eseményen zeneszerzői érdemeiért kitüntették. Az egyszerűség kedvéért zubbonynak tituláljuk most ezt fenti a ruhadarabot, tekintettel arra, hogy kicsit katonás-tengerészes aurát kölcsönöz viselőjének, azonban, bár első látásra akár zakónak is tűnhet, nem az, mert a gombok mellett (között) zipzár is (!) van rajta, és praktikus passzéval szintén ellátta a tervező. Még ha esztétikailag nem is nyújt különösebb élményt ez a zubbony, ha valakihez, Mikához mégis illik, egyrészt mert megjelenik benne ugyanaz a bizonytalan műfajokközöttiség, ami a zenéjét is jellemzi, másrészt mert archívumunk szerint az év dalszerzője díjat besöprő ifjú két kedvenc viseletét, a zakót és a (kapucnis) kardigánt/felsőt ötvözi egyetlen ruhadarabban. Ez utóbbi két kategóriából mutatjuk alább a legmikásabb darabokat kvázi-magyarázatul, retrospektív jelleggel, a fenti zubbony levezetéseképp.

Mika a zakók viszonylagos eleganciáját mindig kényszeresen ellensúlyozza valamivel: a fenti képeken például a színes karkötőkkel vagy az erőművész-csíkos nadrággal és tornacipővel. És bár divat a nyakkendő, rajta meglehetősen ritkán látni.

Ezek a promóképek pedig annyira a Quelle-katalógusok hangulatát idézik, hogy szinte meglepő, hogy nem a piros és kék kapucnis felsők bemutatására készültek, hanem elvileg a modell személye bennük a lényeg. És bár Mika mindig minden pletykát következetesen elutasít, azért nyilván ő is tisztában van vele, a közmegegyezés szerint kik hordanak fehér nadrágot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra