Kinek áll legjobban a Chanel?

A Velvet hasábjain sokszor felszólítottuk már az olvasóinkat, hogy szavazzanak mindenféle hírességek mindenféle remekbe szabott, fodros, cukorkajellegű vagy egyszerűen középszerű ruháira. Most viszont Chanel-kitekintést teszünk, ismét hírességek segítségével, készítse az egeret a szavazáshoz.

Gabrielle “Coco” Chanel az 1920-as években nyitotta meg luxus divatboltját, ahol tervezőként is munkálkodott. A siker azonnali volt: a nők imádták a laza szabású és kényelmes ruhákat, noha akkoriban meghökkentő volt például a fűző mellőzése és az is, hogy egy nő férifruhába bújjjon. Coco Chanel halála után 12 évvel, 1983-ban Karl Lagerfeld vette át a kreatív igazgató szerepét, és egyben modernizálta kicsit a Chanel arculatát. Furfangosabbá tette a kis fekete ruha szabását, a dzsörzékosztümöt és az extravagáns retikülöket. Talán ezért is imádják a sztárok a Chanelt.

Marion Cotillard, az idei Oscar-díjas, egy barackszínű Chanel-ruhában illegette magát a függetlenfilmes Gotham fesztiválon. A ruha (balra fent) halovány színét remekül ellensúlyozzák a harsány kiegászítők: a cipő és az öv. Keira Knightley-ról sosem gondoltuk igazán, hogy jól öltözik, és a képen látható szerelése is inkább beillik egy Chaplin-komédiába, mint a filmjének, a Vágy és vezeklésnek a New York-i premierjére. A gyönyörű modell, Christy Turlington ezzel szemben egy egyszerű, kifinomult és abszolút nőies fekete Chanel-ruhát vett fel a 27 Dresses című film bemutatójára (amelynek egyébként ugyanaz az Aline Brosh McKenna írta a forgatókönyvét, aki Az ördög Pradát visel c. filmét).

Kerry Washington, akinek bevállalósan színes ruházatát már méltattuk, ebben az éjkék ruhában egy Chanel-butik fogadására érkezett Beverly Hillsben. Csodajól áll hozzá a széles öv, a kerekorrú szteppcipő pedig olyan, amit szívesen lerángatnánk a lábáról. Kate Beckinsale ugyanerre a rendezvényre pördült be ebben az erősen díszített koktélruhában. Végül pedig Rihannát most sem azért szemlézzük be, mert ostobán van felöltözve, hanem, mert ez a lila-szürke mintás Chanel-kabát a fekete miniszoknyával és a térdig érő csizmával abszolút nyertes. Egyébként Párizsban viselte az énekesnő, a Chanel pret-a-porter kollekciójának bemutatóján. Nem irigyeljük önt, mert ennyi remek ruha és remek nő közül kell választania.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek