Lollipop - most nyalunk egyet!

Azoknak, akik szerint "reklám", ha beszámolunk arról, hogy fiatal tervezőkkel beszélgettünk első és egyben csudálatos boltjuk megnyitója alkalmából, és lelkesen bíztatjuk olvasóinkat, hogy ők is keressék fel a szóban forgó üzletet, nekik ezennel felmentést adunk ezen poszt elolvasása alól. Csakis azok nézzenek a hajtás mögé, akik szeretnének még látni szemkápráztató fotókat az első Lollipop-boltról, akik szeretnének hallani egy szimpatikus sikersztorit, és akik meg szeretnék tudni, hol lehet Budapesten elérhető áron valóban egyedi és exkluzív ruhákat vásárolni. A többieknek tilos ide kattintani!

Ma már messzeringó gyerekkorom világának tűnik, amikor először voltam Lollipop-partin, tehát a kezdet kezdetét inkább ne firtassuk. A buliszervezésben jeles páros, Klári és Albert felfogásában ezek a partik legalább ugyanannyira szóltak az öltözködésről is, mint a zenéről, és ennek megfelelően saját maguk által gyártott szerkókban jártak bulizni. (Ugyanígy tett/tesz a közönség jelentős hányada is mellesleg.) Aztán a divattervezősdi egyszer csak komolyra fordult: "Négy éve volt, hogy az első darabok elkészültek és bekerültek a Retrockba. Rögtön aznap már hármat elvittek" - meséli Klári.

A Lollipop-kollekció mára odaáig bővült, hogy végre kiérdemelte saját üzletét is. Március elsején nyitott a bolt a Váci utca 45. alatt, azaz nem a turistákkal zsúfolt, hanem a menő felében az utcának. A nu rave valamennyi káprázatos színében pompázó üzlet nyalókákkal, robotokkal és még annyi mindennel van kidekorálva, hogy az ember először önkéntelenül is megkapaszkodik, majd megállapítja, hogy legszívesebben a berendezést is hazavinné. Aki valami igazán sajátot akar, az itt vásároljon - Lollipopék nem gondolkodnak ugyanis tömeggyártásban, hanem kizárólag erősen limitált szériákat készítenek csak. Sőt: "A ruháknak kb. 30%-a egydarabos" - mondják. - "Azokból még méret sincs."

A potenciális vásárlóknak ráadásul inkább a merész színeket és a szokatlan formákat lesz majd nehéz bevállalni, amihez képest az árak valószínűleg kisebb sokkot fognak okozni. Megbeszéltük, mennyibe kerül a legdrágább Lollipop-termék: "Az biztos, hogy 20 ezer forint felett nem lehet ruhát kapni nálunk. De most éppen 13 ezer a legdrágább. Igyekszünk mindent olyan áron adni, hogy elérhető legyen." Pécsen egyébként a Csemege nevű üzlet is kínál Lollipop-ruhákat, ráadásul van nyalókamókás myspace-oldaluk is. Ez volt a "reklám". Rossz volt?

Oszd meg másokkal is!
Mustra