Teszt: kipróbáltuk a vízteát

Előrebocsátjuk: a filteres teától magunk sem az ízélmények netovábbját várjuk el, hanem legfeljebb azt, hogy például egy hűvös, munkával töltött délután közepette komfortérzetet nyújtson és felmelegítsen, mindezt - nem utolsósorban - lehetőleg gyorsan.

A négy elem köré elrendezett teakollekcióval próbál most újat mutatni a Pickwick. A Refreshing Air, azaz frissítő levegő mentát és eukaliptuszt tartalmaz, a Caring Earth, azaz a gondoskodó föld fahéjas, a Warming Fire, azaz a felmelegítő tűz keverékhez pedig gyömbért adtak, így aztán mi a Calming Watert, azaz a megnyugtató vizet választottuk.

A tesztelt teakeverék ízesítését "indiai" citromfű, komlóvirág és (sima) citromfű adja, de igen jól érezhetően tartalmaz még hársavirágot is, és a doboz alja szerint (sajnos) természetes aroma is került bele. Ha van filteres tea, amelyik ízesítés nélkül is egész élvezetes, akkor ez pontosan olyan, bár ha teszünk bele egy kanál mézet egy kis citromlével, az így elkészült meleg limonádé abszolút alkalmas arra, hogy az ember idegrendszerét némileg kisimítsa. Ráadásul, amint az a csomagolás is büszkén hirdeti, ez a tea koffeinmentes.

A Pickwick saját zöld teáihoz képest ráadásul annyi előnye van még ennek a vízteának, hogy miközben iható hőmérsékletűre hűl, nem ül ki a felszínén az a visszataszító csersav-réteg, amiben a bajnok minden bizonnyal a Lipton Yellow Label, és ami egy idő után elmosogathatatlan nyomokat bír hagyni a bögréken. Az új designnal rendelkező doboz teteje egyébként valami egészen furcsa alakúra van perforálva ezúttal, az oldalán pedig egy kivágható címkét találtunk, ami 4 Douwe Egberts Waardepuntent ér. A címke alatt az a tájékoztató áll magyarul, hogy "a pontgyűjtő akció Magyarországon nem érvényes".

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek