Tudja Ön, hogy mit kell tenni, ha megitta a tejet?


A háztartási szemét szelektív gyűjtése Magyarországon még viszonylag gyerekcipőben jár. Ehhez képest a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium igencsak előre gondolkodik. Honlapjukon az alábbi választ adják arra, hogy mit dobhatunk a sárga, csakis műanyagnak szentelt hulladékgyűjtő konténerekbe:

"Üdítős, ásványvizes PET-palackokat, kiöblített háztartási flakonokat és azok lecsavart kupakjait (samponos, habfürdős stb.)... Tejes és gyümölcsitalos (kombinált) dobozokat minden esetben mossuk ki és tapossuk laposra! Majd a papír vagy a műanyag konténerbe helyezzük el, attól függően, hogy hogyan jelzik."

Vajon csak mi vagyunk olyan pesszimisták, hogy azt képzeljük, hogy nincs olyan élő magyar ember, aki nekiállna a gyümölcsleves dobozokat belülről mosogatni azelőtt, hogy kidobná őket a szemétbe? A választ csak akkor tudja meg, ha őszintén szavaz itt:

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.