Hova menjünk sörfürdőbe?

 


Nem teljesen új dolog a sörfürdő (angolul beer spa), pár éve már beindították az eső fürdőket, de most hogy itt a nyár, és jól esik a sör is, meg a fürdő is, nem árt tudni, hova mehetünk alámerülni a habokba. Hiszen a sörfürdők többség éppen Közép-Európában található, az amerikai New York Times is ezeket ajánlja olvasóinak. Mint a legtöbb perverz dologban, ebben is az osztrákok meg a németek állnak az élen, illetve csatlakoztak hozzájuk a sörükről méltán híres csehek is.

Csehországban például Chodova Planában fürödhetünk jókat a barna Chodovar sörben. A sörgyár szerint a fürdő igen jót a bőrnek és hajnak, segít relaxálni és ellazítja az izmokat, emellett jót tesz a szívnek és vérkeringésnek. A 34 fokos fürdőbe a sör mellett még ásványvizet és szárított gyógynövényeket is tesznek. A 20 perces sörfürdő ára 550 korona (azaz kb. 20 euró, vagy 5000 Ft), de romantikus fürdőt is vehetünk kettesben 950 koronáért, ezt teszik például a sörgyár weboldalán a lányok is.


De Ausztriában, Salzburg mellett is eltölthetünk egy romantikus hétvégét a Hotel Moorhofban, itt ráadásul már nem fürdőkádban, hanem igazi fadézsában kínálják a szépítő sörhabot. Árban majdnem ugyanott vannak, mint a csehek, egy kétszemélyes fürdő 59 euró, egy három napos sörfürdős hétvége, reggelivel, négy fogásos vacsorával, sörkóstolással és különféle kezelésekkel pedig 200 euró. Az ő sörük állítólag mindenféle bőr és ízületi betegségeket is sikerrel kúrál, segít a szívinfarktus és a vesekő megelőzésében, na és természetesen ez is szépít.

A szintén osztrák Starkenberger Bierschwimmbadban egyenesen medencéket töltenek meg sörrel, egy 4x4-es medence bérlése két órára 135 euró. Lehet tehát sörözni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek