A nők fele megsérül magas sarkúban

A magas sarkú cipőt viselő nők fele legalább egyszer szenvedett már komolyabb sérülést cipőjének köszönhetően - írja az angol Daily Mail egy tanulmányra hivatkozva. A lábápolási termékeket gyártó cég felmérésből az is kiderül, hogy a nők 82 százaléka élete során legalább egyszer megbotlott már magas sarkúban, 45 százalékuk pedig komolyabban is megsérült. Legtöbbjüknek kificamodott a bokája. A tanulmány szerint a leginkább a szingli nők vannak veszélyben, ezen belül is az Észak-Angliában élők, bár ez nem teljesen tiszta számunkra, hogy miért. 


 
Az újság által megszólított  ortopéd orvosok ugyan értik, hogy a magas sarkú azért ilyen népszerű, mert mindenki vékonyabbnak tűnik benne, a fenékkel pedig egyenesen csodát tesz, mégis azt tanácsolják, hogy akiknek nincs tapasztalata viseletükben, inkább otthon gyakoroljon. Legjobb lenne viszont, ha mindenki maradna a telitalpú magas sarkú cipőknél (wedge) mert még a profikkal is előfordul, hogy elveszítik az egyensúlyukat, elbuknak vagy megsérülnek. A merészebbeknek pedig itt ez a videó, amiből kiderül, hogy hogyan is kell járni bennük.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.