Mindent egyszerre: afrodiziákumos csokiteszt

 
Évezredek óta feltételezik, hogy vannak olyan ételek, amelyek íze és illata szexuális vágyfokozóként hatnak az emberi szervezetre. Ezt teszteltük mi is három, növényekkel megbolondított afrodiziákum-csokoládéval.  A két belga és egy német csokoládéban közös volt a hozzáadott mind moving összetevő, de míg az első kettő fekete, az utolsó tejcsoki volt. A csilivel kezdtük, majd jött a gyömbér, levezetésként a levendula. Elégedettségünk is majdnem ilyen sorrendben jelentkezett.
 
 
A legdurvábbal kezdtük, a 0,8 százalék chilit és legalább 62 százalék kakaót ígérő Chili nevű chilis csokoládéval. Érdeklődve haraptunk bele, először a hatvankét százalék kakaót éreztük, majd meteorként csapott be a meglepetés. A csili intenzív jelenléte akkor kezdett nyilvánvalóvá válni, amikor a szétolvadt csoki már útban volt a gyomrunkba. A csili ugyanis utólag üt be, de akkor nagyon. „Eszed, és a végén kezd el nagyon csípni” – kiáltott fel egy Tejvaj-közeli kollega. A csili meghökkentő utóhatása hosszú másodperceken keresztül tart, és szerkesztőségünk tesztelői szerint már-már alattomosan intenzív.  (Nullától ötig terjedő skálán 5 pont)
 
A gyömbéres Sexy nevű csokoládé gyömbértartalmát már akkor megéreztük, amikor épp csak szánkba vettük az első falat 72 százalékos feketecsokit. A kis növénydarabkákat kiszúrtuk nyelvünk hegyével, de nem voltunk biztosak benne, hogy nem keverjük-e a brazil guarana nevű erősen élénkítő hatású csodanövénnyel (amit szintén tartalmaz). A csokipapíron elhelyezett tájékoztató szerint három kocka pont annyira erős, mint egy csésze kávé. (Nullától ötig terjedő skálán 3 pont)
 
Levezetésként a levendulás Tranquility nevű relax-csokoládét próbáltuk, mely az előzőekkel szemben nem ét, hanem tej és az íze is krémesebb. A gyömbéreshez hasonlóan itt is azonnal szembesültünk a levendula jelenlétével, ám mégsem volt olyan érzésünk, mintha tévedésből egy potpourriba haraptunk volna. A csomagolás alapján a csokoládé citromfüvet is tartalmaz, amit ízlelőbimbóink nem különítettek el kétséget kizáróan. Mindegy, állítólag a citromfű tartalom miatt – és ezt szintén a csokipapír állítja - pont azt tudja, mint egy pohár citromfű tea.  (Nullától ötig terjedő skálán 4 pont)
 
A három csokoládéban egyébként az a legjobb, hogy mindet lehet itthon kapni. A piros csilisre a Jászai Mari tér aluljárójának csokiboltjában bukkantunk, ahol számos más szokatlan édességet is észleltünk (mint például a német alapuzsonnaként ismert Balistót). A gyömbérest és a levendulást a Hiúságok Vásárán vettük, de több belvárosi csokoládéüzletben kapható. Az afrodiziákos hatást a munkanap befejeztéig nem éreztük, de meglátjuk mit hoz majd ki belőlünk a pesti éjszaka.  
 
 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek