Bambi, csontváz és a nyolcvanas évek

A hétvégi Berlin Fashion Week egyik legnagyobb kiállításán, a Premiumon jártunk, ahol már a 2007/2008-as ősz és tél divatját mutatták be. Alaposan megnéztük az árukészletet és szintetizáltunk.
 
Legfontosabb tapasztalat az volt, hogy Németország már a tavaszi szezonban zsíros eurókért reprodukálja a nyolcvanas éveket. Visszatért az eddig csak a grunge zenekarokra és a nyolcvanas évekre jellemző testhez tapadó, de a boka alatt már hullámosan tornyosodó csőnadrág, és vele együtt a boka fölött végződő csúcsos orrú csizma is. A trendi nő 2007-ben tehát a Samantha Fox-look modernizált változatát követi.  
 
Szórványosan már az utcaképben is feltűnik, és nyilván csak erősödni fog az új EU-tagországok befolyása: az új divatot a bolgáros és cigányos kendők határozzák meg. Kiegészítők terén még annyit állapítottunk meg, hogy a futártáskáknak és a retikülöknek befellegzett: most a nagy öblös, csónak alakú táskák mennek, melyek lehetnek bármilyen színben bármilyen anyagból.
 
Darkereknek remek hír, hogy a kivénhedt halálfej végre kiegészült maradék részeivel: a szakvásáron rengeteg teljesalakú csontváz motívumot láttunk, hiába szerettük volna, ha végre elhal ez a vonal.
 
Nyilván a sötét és komor téma ellensúlyozásaként jelent meg a sok vadászos, szarvasos, vadmadaras motívum is. Kitűnt közülük Bambi megaszelíd tekintete, akit láttunk pólón, harisnyán, de még cipőn is.
Oszd meg másokkal is!
Mustra