Ételek, amik az alvást segítik

Ha alvászavarokkal küzd - a jó megoldást lehet hogy a konyhájában találja. Elsőre ugyan meglepően hangzik, mert nehéznek gondoljuk, de nyugodtan együnk esténként banánt. A benne található magnézium, sok melatonin és szerotonin nagyon jó izomlazítók. A mandulában pedig mindjárt két fontos alvássegítő anyag is van, a tryptophan és a magnézium. A kamilla tea  összetevőiben pedig bőven van természetes nyugtató.

A meleg tej sem csak egy mítosz. A tejben található aminosavak és a kálcium valóban megnyugtatják az idegeket. Legjobb, ha a meleg tejet, vagy a herbateát egyből mézzel isszuk. Ettől nemcsak az íze lesz jobb, de a mézben lévő cukor blokkolja az orexin nevű hormont is, amit a legújabb kutatások az alvászavarral hoznak összefüggésbe.

Aztán ott van a krumpli, ami bár nem éppen diétás, enyhíti a túlzott gyomorsavtermelés kellemetlen hatásait, mert szinte mindent magába szív, ami szembe jön.  Együnk lefekvés előtt  zabkását tejjel. Egyrészt kizárt, hogy utána éhgyomorral feküdnénk le aludni, másrészt a zab leköti a melatonint, ami nagyon fontos antioxidáns. Végül a teljes kiőrlésű kenyér, ami inzulint termel, főleg ha még mézet is kenünk rá. Hatására az agyban szerotonin keletkezik, ami szépen elaltat majd.

(Forrás: Real Age)

Oszd meg másokkal is!
Mustra