Ahol minden nő szíve ellágyul

Mindig csodálkoztunk azon, hogy vannak nők, akiket egyáltalán nem érdekel a szépségápolás, és nem jönnek lázba színes tubusok és tégelyek láttán. A L'Occitane en Provence boltjában, amit nem olyan nagyon régen fedeztünk fel a Mamut II. földszintjén, viszont biztos, hogy még a feministák is ellágyulnak  majd, és azon kapják magukat, hogy nem tesznek mást, mint amire a természet valójában teremtette őket: illatos krémeket szagolgatnak és színes dobozkákat vizsgálnak meg alaposan. Mi utoljára egy mézes, csillogó ajakbalzsammal távoztunk (2590 Ft), ami egyrészt egy nap alatt rendbe rakta a téltől cserepesre száradt szánkat, másrészt pedig olyan szép és illatos, hogy akár vele is aludtunk volna, ha nem nőttünk volna rég ki ebből a korból.

 
A L'Occitane láttán elsőre az itthon továbbra sem forgalmazott The Body Shop jutott eszünkbe, de ez nagyjából minden olyan márka tekintetében igaz, amelyik már a bolt berendezésével is azt sugallja, hogy minden termék aromterápiás, és kizárólag a legtermészetesebb dolgok kerülnek felhasználásra: vanília, levendula, méz és mandula.

Bár sohasem jártunk Provence-ban, valahogy úgy képzeljük el, mint ezt a boltot: visszafogott virágszínek, sok kék és már messziről érezhető illatok. Azoknak, akik azért nem szeretnek illatszerboltba járni, mert megszédülnek a sok kifújt pacsuli illatától, itt nem kell aggódniuk. Az illatok a L'Occitane-ban ugyan pontosan kivehetőek, de egyáltalán nem bántóak, az idegeinket pedig kifejezetten nyugtatják.   

A termékek alapanyagai kizárólag a mediterrán vidékről származnak, nincs bennük semmi állati eredetű, az egyetlen egzotikus összetevőt, a shea vajat pedig egy Burkina Faso-i női munkás csoporttól vásárolják. Ezt csak azoknak mondjuk, akik hajlamosak olyanokkal foglalkozni, mint az állatvédelem és a harmadik világ kizsákmányolása. Ezért a környezetvédőknek is van egy jó hírünk: a boltban kapható krémek papírjai és még a információs füzet is újrahasznosítható papírra vannak nyomva, a cég pedig annyira hangsúlyozottan etikus, hogy meghonosította a „tiszta üzemben” történő gyártási eljárást. Akiket pedig elsősorban az érdekel, hogy a magára kent dolgoktól szép legyen, annak csak ajánlani tudjuk a boltot. A L'Occitane termékei nagyon jó kiegészítői, esetleg alternatívái lehetnek a szintetikus luxuskencéknek.   

Oszd meg másokkal is!
Mustra