Ezért is fizetni kell mostantól a Balatonnál: 500 forintot számolnak fel érte

GettyImages-1403758078
Olvasási idő kb. 2 perc

Július elsejétől, éjszakánként kötelezővé vált a siófoki szórakozóhelyeken a betétdíjas poharak használata, amiért a vendégeknek fizetniük kell.

A siófoki Balaton-part frekventált szórakozónegyedében júliustól már csak többször használatos, 500 forintos repohárban szolgálhatják fel az italokat azok a vendéglátóhelyek, amelyek éjfél után is nyitva tartanak.

A betétdíjas poharak bevezetését a siófoki képviselő-testület rendelte el azokon a vendéglátóhelyeken, amelyek az Indóház utca, Kinizsi utca, Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek, és éjfél utàn is nyitva szeretnének tartani. 

Több, már élő gyakorlathoz hasonlóan Siófokon is fizetni kell a betétdíjas poharakért
Több, már élő gyakorlathoz hasonlóan Siófokon is fizetni kell a betétdíjas poharakértVarga Jennifer / Index

Betétdíjat kell fizetni a poharakért a Balatonon

Siófok polgármestere, Lengyel Róbert a környezettudatosság erősítésével, illetve a családbarát város koncepciójának támogatásával indokolta az intézkedés szükségességét.

Bár eleinte a Somogy Megyei Kormányhivatal jogszabályellenesnek találta a rendeletet, az önkormányzat bírósághoz fordult az ügyben, és a törvényszék a városnak adott igazat. A hírről a hirbalaton.hu számolt be, a sonline.hu-ra hivatkozva.

A műanyag poharakért egyszer fizetünk

A repoharak bevezetésére irányuló intézkedés azokat a vendéglátó- és szórakozóhelyeket érinti, amelyek eddig egyszer használatos műanyag poharakat használtak. Nekik az éjszakai nyitva tartás alatt repoharakat kell alkalmazniuk.

Vendégeik számára a poharak egyszeri, 500 forintos díjért vásárolhatók meg, a visszaváltáskor token, azaz egy kis műanyag zseton jár cserébe, amivel később ismét hozzájuthatnak a betétdíjas poharakhoz.

A betétdíj összege a fogyasztást követően készpénzre nem váltható

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek