Így tüntesd el a karcolásokat az üvegről

GettyImages-1277659745

Mutatunk néhány házi praktikát, ami segíthet megszabadulni az üvegfelületet elcsúfító karcoktól.

Idegesít, hogy összekarcolódott az egyik ablakod? Ha nem túl mély az üvegen lévő karcolás, akkor az a Lifehacker szerint a legtöbb esetben házilagos módszerekkel is eltávolítható (ha viszont mély, akkor jobb, ha a profikra bízod).

Kend le átlátszó körömlakkal

Csak vigyél fel egy vékony réteg átlátszó körömlakkot az ablak összekarcolódott felületére, majd várj egy órát. Miután a lakk megszáradt, enyhén nedvesíts be egy ruhát körömlakklemosóval, és töröld le a maradék körömlakkot a karcoláson kívül eső részről.

Dörzsöld be fogkrémmel

Először tisztítsd meg a karcos felültetet, majd hagyd megszáradni. Ezután tegyél egy kevés hagyományos fogkrémet egy enyhén benedvesített rongyra, és enyhe nyomást alkalmazva körkörös mozdulatokkal dörzsöld be vele a javítandó területet. Végül töröld le a fogkrémet, majd ellenőrizd, hogy látható-e még a karcolás. Ha igen, akkor kezdd elölről.

Menj át rajta acélgyapottal

Bár az acélgyapot inkább a karcolások okozójának, mint eltüntetőjének tűnik, megfelelő finomság esetén (#0000) mégis alkalmas lehet a célra. Csak ügyelj rá, hogy egy tiszta és új darabot válassz, mert különben csak ronthatsz vele a helyzeten.

A teendőd itt is ugyanaz, mint a fogkrémes módszernél: óvatosan dörzsöld végig az érintett felületet az acélgyapottal, töröld le a maradványait, majd ellenőrizd, hogy karcmentes lett-e az üveg. Lényeges különbség viszont, hogy ezt többször már nem szabad megismételni, ezért ha nem éred el a kívánt eredményt, valamelyik másik módszerrel kell folytatnod.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra