Így segíthet magán a fuvarozó, ha jogosulatlanul felhajtott az autópályára

GettyImages-583509626

Az ingyenes Riasztás szolgáltatás értesítésére időben reagálva elkerülhetjük büntetési tételeink növekedését. Ha már regisztráltunk, csak e-mailjeinket kell hozzá figyelnünk.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) ingyenes Riasztás szolgáltatásának célja védeni a jóhiszeműen tévesztő fuvarozókat, támogatni a jogkövető magatartást, megelőzni a bírságok halmozódását és megakadályozni a büntetési tételek növekedését.

Ennek érdekben a NÚSZ e-mail-értesítésben tájékoztatja szerződött díjfizetőit, amennyiben ellenőrzési rendszerük jogosulatlan úthasználatot vélelmez egy útdíjköteles járműnél. Azaz

e-mailben figyelmeztető értesítés kérhető a hiányosság mielőbbi pótlására, és így a további bírságok elkerülésére.

A HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerben elérhető szolgáltatás ugyan térítésmentes, de használata előzetes regisztrációhoz kötött. A figyelmeztetést igénybe venni kívánó ügyfeleknek a Folyószámlák menüpont alatt, folyószámlájuk kiválasztása után a Folyószámla szerkesztésébe lépve kérhetik a figyelmeztető Riasztó szolgáltatás aktiválását. 

A Riasztás szolgáltatás sokaknak jól jöhet
A Riasztás szolgáltatás sokaknak jól jöhetJung Getty / Getty Images Hungary

Jogosulatlan úthasználat esetén a jármű adatai az illetékes hatósághoz, azaz a rendőrséghez kerülnek. A Riasztó tájékoztatás a bírságolás rendjét nem befolyásolja, de az e-mailben kapott értesítés észlelése után a felhasználók azonnal fel tudják tölteni egyenlegüket, vagy haladéktalanul korrigálhatják téves beállításukat, így pedig

elkerülhetik bírságuk további növelését, a büntetések halmozódását.

Az értesítés arra az e-mail-címre érkezik majd, amelyet az ügyfél a regisztráció során előzetesen megadott.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek