Mit tegyek, ha egyszer csak meghibásodik az autón a fék?

Őszintén kívánjuk, hogy soha ne kerülj hasonló helyzetbe, de ha egyszer mégis megtörténne a baj, komoly jelentősége lehet annak, hogy mennyire vagy felkészült.

Kevés riasztóbb pillanat van egy autós életében, mint amikor menet közben mondja fel a szolgálatot a fék. Fontos azonban tudni, hogy ilyenkor sincs minden veszve. Ha gyorsan cselekszel és megfelelőek a körülmények, kis mázlival ép bőrrel megúszhatod. A Lifehacker összeszedett néhány jó tanácsot, ami akár életmentő is lehet.

Próbálj nyugodt maradni

Tudjuk, könnyű mondani, de a túlélésed múlhat rajta, hogy a rád nehezedő nyomás ellenére megőrizd a hidegvéred. Ez az első és egyben legfontosabb lépés, amit megtehetsz, hogy képes legyél úrrá lenni a helyzeten.

Kapcsold be a vészvillogót

Ha van egy pillanatnyi időd, hogy biztonságosan bekapcsold a vészvillogót, ragadd meg az alkalmat. Ezzel figyelmeztetheted a többi sofőrt, hogy valami nincs rendben az autóddal és kerüljenek el.

Váltsd alacsonyabb fokozatra

Ha manuális váltójú autód van, itt az ideje, hogy a motorfék működését elősegítve alacsonyabb fokozatba kapcsolj. Egy automata váltós kocsi esetében ez azt jelenti, hogy egyszerűen leveszed a lábad a gázpedálról (amit ezen a ponton valószínűleg magadtól is megtennél).

Hessegesd el magadtól a gondolatot, hogy üresbe tedd a váltót. A motorfék csak akkor tudja lelassítani a kocsit, ha sebességben van.

Előzd meg a bajt, és rendszeresen ellenőriztesd az autó fékrendszerét
Előzd meg a bajt, és rendszeresen ellenőriztesd az autó fékrendszerétFotó: choja / Getty Images Hungary

Keress egy üres sávot

Lehetőség szerint igyekezz lehúzódni a leállósávba, vagy keress egy üres sávot, ahol nincsenek más járművek, hogy elegendő hely legyen előtted a biztonságos lelassuláshoz.

Próbálj újra fékezni

A legtöbb autónak kettős fékrendszere van, ami egymástól függetlenül vezérli az első és a hátsó féket, így kicsi az esélye, hogy mindkettő egyszerre hibásodjon meg. Hasznos lehet az is, ha tisztában vagy vele, hogy az autód rendelkezik-e blokkolásgátlóval (vagyis ABS-szel). Ha igen, akkor az ajánlások szerint erősen kell fékezned, miközben továbbra is kormányzol, ha pedig nem, akkor a szakaszos, „pumpáló” fékezés a legjobb megoldás.

Amennyiben nem tudod, hogy van-e blokkolásgátlód, a legközelebbi indításkor ellenőrizd, hogy felvillan-e a műszerfalon egy sárga ABS-jel, vagy olvass utána a kézikönyvben.

Használd a kéziféket

Ha nem sikerül megállítanod az autót, húzd be a kéziféket, ami egy különálló rendszert alkot. Ez lassabban érvényesül, mint a hagyományos fék, ezért hosszabb fékútra lesz szükséged, de előbb-utóbb biztosan meg fogja állítani az autót.

Ne próbáld leállítani a motort

Csak azután állítsd le a motort, hogy a kocsi álló helyzetbe került. Ha még előtte megteszed, kikapcsolhat a szervokormány és zárolhat a kormánykerék, ami további problémákat idézhet elő.

Fordulj szerelőhöz

Mondanunk sem kell, ezek után feltétlenül javíttasd meg a féket. A rendszert érdemes egyébként is rendszeresen ellenőriztetni, hogy elkerülhesd a hasonló vészhelyzeteket.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.