Így készíts szépítő csodaszert otthon: tejfürdő zabpehelyből és tejporból

2

Az összetevők mind gyengédek és természetesek, az eredmény pedig az illatos, otthoni wellnessélményen kívül bársonyos bőr és kisimult lélek. Mutatjuk a fürdőtej receptjét.

A tejfürdőzés jótékony hatásait azonnal érezni fogod. A bőröd simább, bársonyosabb és selymes lesz, de nem olajos érzetű. A tejben található fehérjék, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok táplálják a bőrt, a tejsav pedig enyhe hámlasztást végez, szinte feloldja az elhalt hámréteget. A zab gyulladásgátló hatású, így a meleg, zabpehelylisztes fürdő pikkelysömörre, különböző kiütésekre, napégésre, hámlásra, viszketésre is jótékony hatással van, sőt ekcéma otthoni kezelésére is ajánlott.

Egy 2012-es tanulmány szerint a kolloid (vagyis a porrá őrölt) zabliszt megvédi a bőrt, enyhíti a viszketést és az irritációt, és segít a bőr felszíni pH-jának fenntartásában. Fontos, hogy a fürdővíz langyos, maximum meleg legyen, mert a forró víz súlyosbíthatja a bőr gyulladtságát, és nedvességet von el. Egy kád vízhez egy csésze kolloid zabliszt és 10 perces fürdővízben áztatás ajánlott.

Praktikus mérőkanalakat is használhatunk, az a lényeg, hogy egy egység tejport, fél egység zabpehely(liszt)et, negyed egységnyi szódabikarbónát keverjünk össze az illóolajjal.
Praktikus mérőkanalakat is használhatunk, az a lényeg, hogy egy egység tejport, fél egység zabpehely(liszt)et, negyed egységnyi szódabikarbónát keverjünk össze az illóolajjal.Nemes Dóra

Íme a házilag készült milk bath alapreceptje:

Hozzávalók:

  • 1 csésze tejpor
  • 1/2  csésze finomra darált zabpehely (az egyszerűség kedvéért használhatunk zabpehelylisztet is)
  • 1/4 csésze szódabikarbóna
  • 5-10 csepp a kedvenc illóolajunkból

Az egészet keverjük vagy rázzuk össze alaposan. 

Tejpor helyett használhatunk kókusztejport, adhatunk hozzá tengeri sót, gyógynövényeket, teafüvet, szárított virágokat.

Ha egyébként is a természetes, vegyszermentes otthon kialakítása a célod, ebből a cikkünkből megtudhatod, hogy kezdj hozzá:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek