Abba most inkább ne is menjünk bele, hogy mennyire jó vagy rossz ötlet beízesíteni a kávét, hiszen nyilvánvalóan megvannak a magad preferenciái, amikbe a világért sem szólnánk bele. Cikkünk elsősorban azoknak szól, akik azt az utat választották, hogy automatikusan cukrot és tejet/tejszínt is tesznek bele. Nem tudod, mit lehet elrontani ezen? A Skillet szerint leginkább a sorrendet.
Oldódj már fel!
Ha egy kicsit is otthonosan mozogsz a kávék világában, vagy van némi fogalmad az oldhatóságról, valószínűleg nem sok újdonságot fogunk mondani neked, de ha netán mégsem, itt a helyes megközelítés, amivel a reggeli koffeinlöketed minden korábbinál homogénebb lehet.
Mivel a cukor a hideg folyadékban nehezebben oldódik fel, ne kövesd el azt a hibát, hogy először a tejszínt vagy tejet öntöd bele, és csak utána édesíted. A probléma ugyanis abból fakad, hogy a tejtermék általában hidegen kerül a kávéba, így mire beleteszed a cukrot, annyira kihűl, hogy nem tudod egykönnyen elkeverni benne.

A Skillet szerzője a gyakorlatban is kipróbálta, hogy mennyit számít a sorrend. Mint kiderült, pontosan 26 másodpercet. Ennyivel tartott tovább eloszlatni egy kockacukrot a kávéban, amikor előzetesen 7 milliliternyi tejterméket tett bele.
A megfelelő sorrend tehát a következő:
- Cukrot kanalazol a forró kávéba.
- Elkevergeted.
- Hozzáadod a tejszínt vagy a tejet.
- Örülsz, mert nem találkozol cukorszemekkel.
Az arány is számít
Ha a csészéd tartalmáról a kávé cukorral helyett inkább a cukor kávéval jut eszedbe, még fontosabb, hogy odafigyelj az ízesítésre. És persze a végeredmény szempontjából az sem másodlagos, hogy mennyire forró a kávé, mikor hozzákezdesz. Amennyiben viszont csak csekély mennyiségű cukrot és pár csepp tejszínt engedélyezel magadnak, nem kell attól tartanod, hogy a bögréd alja apró szemcsékkel lesz tele.
A hozzáértők egyébként azt mondják, hogy egy jó kávéba bűn cukrot tenni, de ahogy fentebb már említettük, ez már egy másik történet.