5 hajápolási hiba, amit szinte mindenki elkövet. Te is?

A Queer Eye (Melegítő) hajápolásra szakosodott átalakítóművésze szerint rosszkor, rossz összetevőket tartalmazó samponokkal és túl gyakran mosunk hajat. És ez nem minden!

A (főként) férfiakból jobb partit varázsoló, meleg szakértőket felvonultató valóságshowba új életet lehelő Netflixnek hála híressé vált Jonathan Van Ness a Cosmopolitan számára gyűjtötte össze, mit rontunk el a leggyakrabban, ha hajápolásról van szó.

1. Túl sokat mosod

A Beyoncét megszégyenítő hajkoronával rendelkező Jonathan Van Ness szerint a túl sok mosás is zsírossá teheti a hajat, és hajvégeknek sem biztos, hogy jót tesz. Ő a heti egy-két alkalomra esküszik. 

2.  Rosszkor mosod

Egy izzasztó edzés után magától értetődőnek tűnik a hajmosás, Van Ness szerint azonban az izzadság még nem egyenlő a kosszal. Ilyenkor ugyanis csak só és egy adag természetes olaj jelenik meg a hajon, amit egy kevés száraz sampon és egy hajszárító segítségével akár az előnyünkre is fordíthatunk. A jobb textúrájú és csillogó frizurákat eredményező módszer mellett kardoskodó szakértő szerint így is ritkíthatunk tehát a hajmosások számán.

3. Nem használsz hajformázó alapozót

A zuhanyzóból kilépve előbb még nedvesen, egy hajkefe segítségével kifésüli a haját, utána pedig egy hajformázó alapozót is bevet a valóságshow sztár. A hajmosás után alkalmazandó hajformázóknak hála sima és fényes lesz a haj.

Fierce Friday 📸 @mattmonathphoto

A post shared by Jonathan Van Ness (@jvn) on

4. Nem nézed meg, mi van a flakonban

Érdemes ugyanakkor inkább szulfátmentes samponokat választanunk, mert túlzott zsíroldó hatásuk miatt ezek hossző távon nem tesznek jót a hajkoronánknak. Persze bemcsak a szulfátokat ajánlatos egyébként elkerülni. Az összetevők általában a termékben fellelhető mennyiségük sorrendjében vannak feltüntetve a flakonokon. Ha az első összetevő az alkohol vagy valamilyen kimondhatatlan vegyület, nem túl rózsás a helyzet. Emellett ha valaki biztosra akar menni, akkor a parabéneket is kerülje 

5. Nem érdekel, mi történik a hajaddal éjszaka

Ha azt szeretnéd, hogy szép hosszú és egészséges legyen a hajad, még álmodban is vigyáznod kell a hajkoronádra. "A selyem párnahuzatok kevésbé melegszenek fel és a hajvégeket sem teszik töredezetté. Az ágyban egy laza kontyban hordom hajam, így tartom távol a testem melegétől" - állítja a hajguru, aki szerint így nem fog összegubancolódni és töredezetté válni a hajunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek