Ne egyél ebből a spenótból, mert mérgező lehet

Magyarországra is szállítottak abból a fagyasztott spenótból, melynek határértékén túli kadmiumtartalmára a bolgár hatóságok hívták fel a figyelmet.

A NÉBIH közleménye szerint az üzletlánc azonnal kivonta a forgalomból a „Chef Parajlevél” nevű terméket, amiről az üzletekben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta a vásárlókat, illetve a hatóságot is értesítette.

Miért veszélyes?

A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyeződés, melynek vegyületei erősen mérgezőek és bizonyítottan rákkeltő hatásúak. Az anyag elsősorban a májban és a vesében halmozódhat fel az emberi szervezetben.

Élelmiszerekkel érintkező, nem megfelelően készített anyagokból, edényekből, eszközökből is kioldódhat, jelenléte a legkisebb mértékben sem kívánatos

– figyelmeztetett a NÉBIH.

Pontosan melyik termékről van szó?

Erről itt:

A termék neve: METRO Chef Parajlevél
Kiszerelés: 2,5 kg
A termék tételszáma: L17349-LN04
Gyártási ideje: 15.12.2017
Minőség-megőrzési idő:15.12.2019
Vonalkód:4337182017653
Gyártó neve: Pasfrost (Belgium)
RASFF referenciaszám: 2018.1217

05 08 spenót termék
NeBIh

És mit kezdjek vele?

Ha jót akarsz magadnak, akkor értelemszerűen ne fogyaszd el, hanem vidd vissza a vásárlás helyére, ahol visszakaphatod az árát. 

„Kérjük, hogy bármely METRO áruház Vevőszolgálati osztályán adja le a visszahozott terméket 4 hónapon belül, és a termék árát visszatérítjük Önnek. Elnézését kérjük ezúton is az esetlegesen okozott kellemetlenségért, és kérjük szíves együttműködését”

– írta közleményében a cég. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek