Ajándékok, aminek biztosan örülni fog az édesanyád

Szép gesztus virágot vagy csokit venni az édesanyádnak május első vasárnapján, de mutatunk néhány olyan ajándékot, aminek tényleg igazán örülni fog az év többi napján is.

Május első vasárnapja, vagyis idén május 6-a az a nap, amikor az édesanyákat ünnepeljük. A hagyomány egészen az ókori görögökig vezethető vissza, de Magyarországon először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta meg, 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepek közé.

És ha már itt tartunk, emlékszel, hogy iskolában mennyi időt töltöttél azzal, hogy ajándékot készíts édesanyádnak:  verset tanultál, műsort is adtál, most pedig az első utadba eső boltból szerzel be egy csokor virágot, esetleg mellé egy kis bonbont. Pedig egy kicsivel több időráfordítással olyan ajándékkal is meglepheted, ami nemcsak néhány napig dobja fel a napjait. 

Fotóalbum, fotókönyv

Abból már talán kiszaladtál az időből, hogy egy fotókönyvet csináltass, de még bőven van időd arra, hogy kinyomtass egy rakás képet a közös pillanatokból, és egy albumba rendezd őket. Lehetnek benne akár gyerekkori képek, közös fotók az unokákkal, vagy csak azok, amiket az elmúlt években csináltatok a közös programok alatt, a siker pedig garantált. 

Hordozható nyomtató

Naponta küldesz neki fotókat az unokáiról vagy csak arról, hogy merre jársz és mit látsz? Ha ismerős a helyzet, akkor beszerezhetsz neki egy sima egyszerű nyomtatót és egy rakat fotópapírt, vagy kifejezett fotónyomtatót, mint mondjuk az Instax vagy a HP Sprocket, ami kisebb méretben nyomtat fotókat, amik nála lehetnek a pénztárcájában, vagy kiteheti az asztalára. 

Zuhanyrózsa

Van egy nem túl drága, de annál látványosabb és egyszerűbb módja annak, hogy a fürdőszobából wellnessparadicsomot csinálj. Ez pedig egy zuhanyszett vagy egy nagyobb mérető fejzuhany beszerzése. Nyilvánvalóan a beszerelése is rátok vár, de a többsége könnyen rögzíthető a falhoz, az élmény pedig azonnal olyan lesz, mintha egy ötcsillagos hotelben zuhanyozna az ember. 

shutterstock 1010367361
Shutterstock

Welnesstermékek

Ha édesanyád nem a zuhanyzós típus, hanem sokkal inkább szeret hosszú fürdőket venni, esetleg a kádban olvasni, akkor ehhez a hobbijához is vásárolhatsz különféle fürdőgolyókat, fürdőhabokat, nyugtató arcmaszkokat, és akár egy kifejezetten a fürdőkádra illeszthető tálcát, amire nemcsak a kedvenc könyvét teheti, de mostantól akár egy kis nasit magával vihet a kádba. 

Aktivitásmérő

Nem azért, mert most kellene anyukádnak indulni a maratonon vagy kardióedzésre járni, hanem egészen egyszerűen, hogy néha figyelmeztesse, ha sokáig tétlen a TV előtt, hogy lássa mennyi kalóriát égetett el a kertben, hogy egészen pontosan hány kilométert gyalogol, mikor csak kétszer körbeszalad a piacon, és hogy akkor is figyelmeztesse valami, hogy csörög a telefonja, mikor a lakás másik felében van. Érdemes akár olyat nézni, ami nem csak azt monitorozza, hogy hogyan alszik, de időként a pulzusát is megméri, és ha akarja, akkor kellőképpen nagy számokkal írja ki a pontos időt. 

Egyedi ajándékok

Jó ötlet lehet személyes ajándékkal készülni. Ha idő szűkében vagy, akkor egy névreszóló bögre sem rossz, de ennél is jobb, ha egy sima bögrét te díszítesz fel, pont úgy mint mikor gyerek voltál, és te készítetted az ajándékokat. Ha pedig valami különlegesebben gondolkodsz, akkor vegyél neki olyan pénztárcát vagy táskát, amit a monogramjával tesznek egyedivé. De adhatsz neki akár egy puha köntöst is, vagy bármit, amire rá lehet nyomni, vésni, hímezni a nevét vagy annak kezdőbetűit. 

E-book olvasó

Gyerekkorodban könyvjelzőt csináltál neki, most pedig annak is örülni fog, ha veszel neki egye-book olvasót. Nem nehéz használni, kíméli a szemet és folyamatosan töltheted rá az újdonságokat, hogy ne kelljen könyvtárba mennie, cipekednie, és bárhol elő tudja kapni a könyvét, hogy haladjon a regényben, vagy hogy ugyanazon az eszközön azonnal meg tudja mutatni az ismerősének azt a jó kis sütireceptet, amit egy tőled kapott szakácskönyvből nézett ki. 

shutterstock 538823587
Shutterstock

Memóriahabos párna

A pihentető alvás egyik kelléke egy jó párna, ez is kell ahhoz, hogy az ember reggel úgy ébredjen, mintha újjászületett volna. Már egy kispárna is sokat segíthet a helyzeten, főleg ha valami személyes huzatot raksz rá. Vehetsz kifejezetten antiallergén, atkamentes párnát is, sőt valószínűleg nemcsak egy párnának, hanem egy egész ágynemű garnitúrának is nagyon örülne. 

Menő kiegészítő

Melyik anyuka ne örülne néhány szép fülbevalónak vagy nyakláncnak? Nem kell a legdrágább aranyékszert vagy dizájner bizsut megvenni, és nyugodtan el lehet gondolkozni egy elegánsabb napszemüvegben is, vagy éppen egy új telefontokban a régi elkoszolódott helyett. 

Vacsora vagy szépségnap

A legegyszerűbb és egyben a legjobb ajándék pedig az, ha egy kis időt töltesz vele. Szervezhettek egy olyan napot, amikor együtt elmentek kozmetikushoz vagy fodrászhoz. De még ennél is egyszerűbb ha elviszed vacsorázni, hogy anyák napján ne neki kellejen a tűzhely mellett állni, és közben tudjatok egy jót beszélgetni is. 

shutterstock 140839687
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek