Ha ilyen főzőlapod van, szerelő nélkül ne használd

Az IKEA visszahívja az ELDSLÅGA gázfőzőlapokat, mert kiderült, hogy a szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Mi történt?

A hivatalos sajtóközlemény szerint a beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket. Az IKEA ugyan nem tud olyan esetről, amikor ebből baj lett volna, de ugye jobb az elővigyázatosság.

0241381 PE381359 S5
Ikea

Mit tegyek?

A cég ezért arra kér mindenkit, aki 2018. január 1-je előtt vásárolták ilyen gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végezik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

Ha neked is ilyen főzőlapod van otthon, akkor mindenképpen lépj kapcsolatba az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, hogy egyeztetni tudjatok a szervizelés időpontjáról. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra