Így lomtalaníthatod a túlzsúfolt szekrényed

A szakértő oldalán megbízható kalapácsokat is beszerezhetsz, hogy legyen mivel szétzúzni a nélkülözhetővé vált holmijaidat.

Úgy tűnik, a lakást pillanatok alatt raktárhelyiséggé változtató fölösleges tárgyak felhalmozása  tényleg kezd akkora problémájává válni a fejlett országoknak, hogy a sokadik lomtalanítással foglalkozó könyv is slágertermékké válhat, a tartós, „egy egész életen át kitartó” használati tárgyakkal teliZSÚFOLT oldalról nem is beszélve. A legújabb módszert a Daily Mail foglalta össze. 

Tartós plüss, tartós kalapács

Ezek szerint létezik olyan, hogy tartós plüssmaci. A hangsúly persze nem a vásárláson van a könyvét számtalan más dísztárggyal egyetemben a saját oldalán árusító Tara Button szerint. Hanem a fölösleges dolgoktól való megszabaduláson.

1. lépés: Kéthetes kihívás

Tara módszere a fölösleges dolgok gyors azonosítására épít. Ő azt javasolja, fotózzunk le (vagy címkézzünk fel) minden egyes tárgyat, amelyet egy kéthetes periódus alatt használunk. Ezek a tárgyak biztonságban vannak, hisz szemlátomást valóban rendelkeznek valamilyen funkcióval. Nem úgy a többiek.

shutterstock 196109123

2. lépés: Búcsú a bugyiktól!

Érdemes először kicsiben kezdeni. Alsónadrágokból például biztosan nincs szükséged 14 darabnál többre, a többi tehát mehet a kidobandó tárgyak közé. Nem tetszik az anyag? Kuka! Szereted, de lyukas? Tedd a megvarrandó dolgok közé, majd selejtezés után visszatérhetsz rá.  

3. lépés: Légy szigorú!

És most jöjjenek a többiek. A lényeg, hogy tényleg megnehezítsük a kéthetes fotószériában nem szereplő tárgyak dolgát. Ha felpróbáltál egy soha nem hordott pólót, és egy perc nem elég arra, hogy eldöntsd, kell-e az neked, akkor mehet a levesbe, ami nem feltétlenül a kukát jelenti, továbbadományozni, eladni és újrahasznosítani is lehet 

A később még felhasználható alapanyagokra és tárgyakra pedig nyomjunk egy pecsétet: fél év múlva, egy év múlva lejár a szavatosságuk és végleg pont kerül a földi pályafutásukra. Legalábbis ebben a háztartásban. A szezonális termékek persze kivételt jelentenek a szabály alól, a télikabátokat és kesztyűket például nem ajánlott azért kihajítani, ha a legnagyobb forróságban áll neki valaki a takarításnak. Ami pedig az ugyanolyan vagy hasonló dolgokat illeti, ha egy egyenruha részei vagy tényleg sűrűn hordod azokat, akkor persze megmenekítheted a klónokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek