Így tüntetheted el leghatékonyabban a reggeli nyomait

A bacon után hátramaradt zsír és a kávézacc jobb, ha sosem kerül a lefolyó közelébe, a turmixgépet pedig teljesen fölösleges kisikálni.

A Kitchn tippjei sem képesek persze végleg tehermentesíteni a lelkes otthonreggelizőket, de a turmixgép kitisztítása már-már örömteli pillanatnak tűnik, ha sikálás helyett kiturmixoljuk belőle a beleragadt mocskot.

A lefolyók réme

A tökéletesre sikerült, ropogós bacondarabok okozta páratlan örömöket felváltó dugulásproblémák elkerülése érdekében érdemes vagy azon melegében egy gyűjtőedénybe önteni a serpenyőben összegyűlt zsírt, vagy később, egy papírtörlő segítségével a szemetesbe kotorni a megszilárdult trutyit. A serpenyőből kiugráló zsírcseppeket szintén jó ötlet lehet csak azután eltávolítani, hogy már kihűltek. Vagy meg is akadályozhatjuk a zsírcseppek szökési kísérleteit, és lefedhetjük a serpenyőt egy erre kitalált fedővel is.

DSC2187
Kaszás Tamás / Dívány

Elázott gabonapehely

Az elázott müzlit és gabonapelyheket sem a tejjel együtt a szemetesbe, sem a mosogatóba önteni nem jó ötlet. Egy tésztaszűrővel ugyanakkor gyorsan kettéválasztható a tej és a moslékállagú maradék, amit így gond nélkül rázhatunk a kukába.

Kávézacc

Az ártalmatlannak tűnő kávézaccot szintén nem ajánlott még kis adagokban sem a mosogatóba önteni. A hűtőben elhelyezett zacc akár szagelszívóként is újrahasznosítható, a kertben szétszórva pedig még talajjavítóként is felhasználható a cucc. Vagy pedig menjen a kukába, a lényeg az, hogy a lefolyót elkerülje.

Mosogatószer-turmix

A pengék környékét amúgy is bajos elérni és kitisztítani egy jó gyümölcsturmix után, sokkal kifizetődőbb módszer tehát egy gyors kilögybölés után meleg vízzel és néhány csepp mosogatószerrel is turmixolni egy kicsit. Még egy öblítés, és egy kis szerencsével mér kész is vagyunk!

shutterstock 281445170

Tapadásmentes serpenyők

A tapadásmentes felületek szerencsére sok mindent megoldanak. Sokszor egy nedves papírtörlő is elég a kitisztításukhoz, annyira pedig szinte képtelenség összekoszolni őket, hogy néhány csepp mosogatószernél és egy szivacsnál többre legyen szükség.

Oszd meg másokkal is!
Mustra