Érdemes bezárogatni a háttérben futó alkalmazásokat?

Csak a rendszeretők számára van értelme a dolognak, az akkumulátornak egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz.

Az Apple és a Google szakértői szerint nem javít az akku élettartamán, ha mint egy jó diák, időnként bezárjuk az okostelefonok háttérben futó alkalmazásait. A Verge meglehetősen látványos, gumikacsás telefontokkal felszerelt geekje szerint tulajdonképpen épp az ellenkezője történik ilyenkor annak, amit a szorgos kis akkumentők remélnek a dologtól.

Az Apple szoftverrészlegének alelnöke is megválaszolt egy erre vonatkozó kérdést 2016-ban: ő sem zárja be a háttérben futó alkalmazásokat, és nem, nem kíméli az akkut a fölösleges ablakok eltüntetése. Az Apple emellett külön kiemeli azt is a használati utasítások között, hogy csak a nem reagáló alkalmazásokat érdemes kényszerbezárással leállítani, egyébként nincs sok értelme a dolognak.

A Google szakértője szerint is bőven elég az akkukímélés szempontjából, ha az operációs rendszerre bízzuk a nem használt appok alvó állapotba helyezését, és igen, hiszed vagy nem, az alkalmazások felébresztése kevésbé megerőltető ugyanis az akkumulátorra nézve. Persze az is igaz, hogy a háttérben futó programok generálhatnak némi adatforgalmat, de ez elhanyagolható.

Mindez szép és jó, az épp szükséges alkalmazás előhívása sokkal egyszerűbb ugyanakkor, ha kevesebb ablak közül válogat az ember. Lehet, hogy ez már a digitális tisztaságmánia egy furcsa megjelenése, de emellett egyszerűen…tisztábbnak és esztétikusabbnak is tűnik, ha nem sorakoznak utoljára hónapokkal azelőtt használt alkalmazások a képernyőn.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek