Nincs azbeszt a Claire's sminkszettjeiben

Karácsony előtt egy amerikai anyuka azt állította, hogy súlyosan rákkeltő azbesztet talált a kislánya sminkpalettájában.

A Huffington Post írt arról, hogy a Magyarországon is több bolttal rendelkező Claire's egy rakás sminkterméket hívott vissza, mert azbesztszennyezettségtől tartottak. Egy anyuka valamilyen oknál fogva elkezdett aggódni azon, hogy mégis mit ken magára a lánya smink címszó alatt, és a független labor vizsgálata kiderítette, hogy a  kislány sminkkészletében a glitterek mellek azbesztszármazék is van. A cikk arról nem ír, hogy az édesanya vajon minden háztartásukba kerülő terméket ilyen alaposan és költséget nem kímélve megvizsgáltat-e, mindenesetre a bejelentés után a bizsuk és sminkszettek eladásával foglalkozó hálózat biztonsági okokból visszahívta a termékeket. 

Az édesanya, Kristi Warner szerencsére pont egy olyan ügyvédi cégnél dolgozik, amik pont szennyezett kozmetikumokra specializálódott, így nem volt nehéz meggyőzni a főnökét, hogy ezt a vasat tovább kell ütni, így további 17 üzletből szereztek be mintákat, mind pozitív lett a súlyosan rákkeltő azbesztre. 

shutterstock 101859517
Shutterstock

A bolt szerint nincs semmi gond a termékeikkel

A Claire's komolyan vette a bejelentést, a vizsgált termékeket azonnal visszahívta polcairól világszerte, és erről a vásárlókat is értesítette, közben persze ők is elkezdték tesztelni, de nem találtak semmit. 

"Az elsődleges, független, minősített laborvizsgálatok azt mutatják, hogy az eddig tesztelt termékekben nincs azbeszt. Minőségbiztosítási okokból további teszteket is végzünk a termékeken. Az európai hintőpor beszállítónk is igazolta, hogy azbesztmentes üzemből származnak a hozzávalók"- írta megkeresésünkre a Claire's központi irodája, vagyis úgy tűnik továbbra sem kell lemondani a csillámos sminkről. A gyanúba kevert  termékeket egyébként itt nézheted meg

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek