Így fűtheted fel a leggyorsabban a kocsit

A mínuszokban minden perc számít, de sebaj, jön pár tipp, ami segíthet.

Az akkumulátorukra támaszkodó elektromos és hibridautók lassabban melegszenek fel telente a Romper által kikérdezett autószerelő szerint, napos parkolóhelyek vagy egy meleg garázs hiányában tehát csak a réteges öltözködés segít ebben az esetben. A leghatékonyabb megoldás pedig autótípustól függetlenül az, ha a tétlen didergés helyett inkább mozgásban vagy. Persze ez csak azoknál az autóknál igaz, amelyek a motorhőt használják a fűtéshez. 

shutterstock 197487824

Egy esetleges szén-monoxid mérgezés elkerülése érdekében persze fontos előbb kinyitni az ajtót, ha mégis a garázsban melegedés mellett döntene valaki. A hagyományos, belső égésű motorral felszerelt autók esetében a motor mérete a döntő faktor, egy V12-es szörnyeteg nagyságrendileg gyorsabban felfűti tehát az utasteret, mint egy négyhengeres motor. A leghatékonyabb módszer persze az, ha azonnal útra kel valaki, minél nagyobb ugyanis a fordulatszám, annál gyorsabban felmelegszik az utastér.

A kívülről beáramló hideg levegő kizárása és a belső levegő keringetése ugyanakkor nem ajánlott az autószerelő szerint, ez ugyanis az ablakok bepárásodásához vezet, a hideg ablakokra irányított forró levegő pedig egy kicsit lehűlve verődik majd vissza az ablakokról, így az utastér felmelegítése is tovább tart majd.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.