4 fontos dolog, amit nem árt tisztáznod, mielőtt befesteted a hajad

Fontos például, hogy jó állapotban legyen a hajad, és azt sem árt azért tisztázni, meddig akarsz éjfekete vagy vörös hajjal mászkálni.

Könnyen lehet, hogy pont egy drasztikus hajszínváltás az, amire szüksége van valakinek ahhoz, hogy új és jobb emberré váljon, azt azonban nem árt elkerülni, hogy ez az új ember gigantikus cipóképpel tegye meg az első lépéseit. A Women's Health által megkérdezett stylist szerint a következő dolgokat érdemes tisztázni, mielőtt valaki befestetné a haját. 

1. Egészséges a hajad?

A túlzásba vitt hajvasalás, a hajszárító, vagy a rengeteg különböző vegyszerrel által szétroncsolt, túl száraz vagy töredezett haj további vegyszerekkel való rombolása mindenképp kerülendő. Ebben az esetben előbb a haj megerősítése a cél a szakértő szerint, ha pedig tényleg ragaszkodik valaki a festéshez, ajánlott inkább egy féltartós hajfestékkel próbálkozni.

shutterstock 135208958

2. Mennyi ideig szeretné l azúrkék hajkoronával villogni?

Egy-egy új és különösen merész hajszín vagy egy nagyobb váltás esetén mindenképp érdemes tisztázni, mennyi ideig akarsz az új színben pompázni. Ha valaki nem biztos a dolgában, jó ötlet lehet előbb egy hajszínezővel vagy féltartós hajfestékkel próbálkozni, főleg ha a különösen tartós és csak nehezen eltávolítható fekete vagy vörös színnel kísérletezne valaki.

3. Allergiateszt

Ha először próbálkozik valaki hajfestéssel vagy egy új szalont próbál épp ki, fontos része a folyamatnak az esetleges allergiákat kiszűrő bőrteszt, a festék ugyanis a fejbőr kiszáradását és számos más bőrproblémát is okozhat, rosszabb esetben pedig akár Az elefántember címszereplőjére emlékeztető ábrázatra is szert tehetnek a kevésbé elővigyázatos hölgyek/urak.

shutterstock 339620285

4. Karbantartás

A festett haj sokkal könnyebben kiszárad, mint a festetlen, különösen fontos tehát ilyenkor a megfelelő sampon kiválasztása. A samponok és hajbalzsamok alkoholtartalmának csökkentése mellett érdemes a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezni a kondicionálásra, a szőke és a világos színek esetében pedig egy színvédő sampon használata is javasolt. Emellett persze a hajtövek újraszínezésére is szükség lesz. E rre a haj növekedési sebességétől függően nagyjából 6-8 hetente fognak rászorulni a hajfestők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra